Plafonul de garanții pentru „Prima Casă”, suplimentat cu 500 de milioane de lei

0
42 views

Veste bună pentru românii care vor să-și ia credite „Prima Casă”.  Noile garanții permit acordarea de credite suplimentare de un miliard de lei, aproximativ 6.000 de credite. Media unui împrumut prin „Prima Casă” este de 38.000 de euro, potrivit bankingnews.ro.

Ministerul Finanțelor Publice a pregătit o hotărâre de guvern prin care propune suplimentarea plafonului de garanții aferent acestui an cu suma de 500 milioane de lei. Măsura răspunde solicitărilor potențialilor beneficiari ai programului și ține cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului și de adoptarea legislației privind darea în plată. 

 

Programul Prima Casă este probabil cel mai de succes program guvernamental. De la momentul inițierii sale, în 2009, până la data de 1 mai 2016 au fost acordate peste 178.000 de garanții, reprezentând un volum total de garantare de circa 15 miliarde de lei, aferent unor finanțări în valoare de 29,8 miliarde de lei. Rata de neplată în cadrul Programului este de 0,34% din total credite acordate.

 

 

(Sursa: bankingnews.ro)