„Baronii” din Vrancea își fac intrarea în Iași. Firma administrată de fratele şefului PSD Vrancea, Marian Oprişan, va întreține terenurile de fotbal din Copou

0
33 views

Primăria Iaşi a ales o firmă din Focşani, specializată de altfel pe astfel de lucrări, pentru întreţinerea celor două terenuri de fotbal de pe stadionul „Emil Alexandrescu“. La fel ca şi anul trecut, municipalitatea ieşeană a încredinţat fără licitaţie lucrările de întreţinere firmei Gama Verde SRL, administrată de fratele şefului PSD Vrancea, Marian Oprişan, preşedinte al Consiliului Judeţean din acel judeţ.

 

Gama Verde a primit contractul prin încredinţare directă cu două zile înainte ca CSMS Iaşi să promoveze matematic în Liga I, pe 26 aprilie. Municipalitatea va plăti pentru lunile rămase din acest an aproximativ 107.000 de lei către firma lui Adrian Oprişan. Lucrările de prestări servicii sunt valabile pentru întreg anul 2014 şi constau în „întreţinere a suprafeţei de joc acoperită cu gazon natural pentru un număr de 2 terenuri de fotbal situate în Municipiul Iaşi, respectiv Terenul principal de joc şi un Teren de antrenament din cadrul Complexului sportiv Stadion «Emil Alexandrescu»“. Adrian Oprişan a fost contactat de reporterii de la Ziarul de Iași, însă a refuzat să precizeze concret ce tip ce lucrări va efectua pe terenurile de pe „Emil Alexandrescu“.

 

Calculând lunile rămase până la finele anului, reiese că firma lui Oprişan urmează să încaseze puţin peste 15.000 de lei pe lună pentru a îngriji iarba de pe stadionul din zona Copou a Iaşului. Firma lui Adrian Oprişan, de altfel abonată la contracte cu statul, s-a ocupat de întreţinerea terenurilor de fotbal din Copou şi anul trecut. Atunci, municipalitatea ieşeană a achitat 65.000 de lei în conturile SC Gama Verde.

 

Societatea, potrivit site-ului propriu, are în portofoliu mai multe cluburi de fotbal din ţară, precum Steaua sau Dinamo. Firma lui Oprişan a ajuns însă cunoscută la nivel naţional mai degrabă prin prisma unor scandaluri. Două au rămas de notorietate pentru suporterii echipei naţionale de fotbal a României. În 2003, Gama Verde a fost cea care a montat gazonul de pe fostul stadion „23 August“ la meciul pe care selecţionata României îl susţinea atunci cu Danemarca. A ieşit un fiasco total, terenul fiind acoperit mai mult cu nisip decât cu iarbă. La fel s-a întâmplat şi în toamna anului 2011, atunci când, la inuagurarea Naţional Arena, terenul nu a rezistat, fiind comparat de jucătorii francezi cu o „brazdă de cartofi“.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here