Direcția de Finanțe, pusă SUB SECHESTRU. 26 de vasluieni au de primit despăgubiri de 700.000 de lei, în contul economiilor depuse la CEC înainte de 1989

0
31 views

Au câştigat în instanţă un proces cu statul român şi ar fi trebuit să primească despăgubiri în valoare de 700 de mii de lei. Este vorba despre 26 de persoane din Vaslui care s-au judecat pentru a primi înapoi economiile pe care le-au depus la CEC înainte de 1989. Cu acești bani vroiau să cumpere autoturisme Dacia. Pentru că Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui nu are de unde să returneze suma, clădirea instituţiei a fost pusă sub sechestru.

 

Pentru că nici după mai bine de 20 de ani nu au mai văzut niciun ban din economiile pe care le-au făcut înainte de 1989 la CEC, pentru a primi un autoturism Dacia, 26 de oameni din Vaslui au dat în 2010 statul român în judecată. După un an şi jumătate, instanţa le-a dat dreptate, iar oamenii ar fi trebuit să primească despăgubiri în valoare de 700 de mii de lei.

 

Statul s-a preocupat mai mult de procese, decât de respectarea obligațiilor

 

Ioan Aionoaie este unul dintre păgubiți. ”În loc să pună în executare un titlu executoriu, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, atât din Bucureşti, cât şi cei din teritoriu, au găsit de cuviinţă, considerându-se Mesia pe pământ, să ne hărţuiască prin instanţă, introducând cereri după cereri, neîntemeiate”, a explicat bărbatul.

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui a contestat de 15 ori acţiunea în instanţă şi susţine că nu are de unde să le dea acestor oameni banii înapoi, cu atât mai puţin din taxele şi impozitele plătite de contribuabili. În disperare de cauză, oamenii au trimis numeroase adrese la Ministerul de Finanţe, dar şi prim-ministrului Victor Ponta. ”Spune negru pe alb, în urma cererii de revizuire, se va pune în practică titlul executoriu. Nu a trecut un an, a trecut un an şi jumătate şi de atunci dumnealor refuză să mai stea de vorbă cu mine”, s-a plâns Ioan Aionoaie.

 

Directorul adjunct al Administrației de Finanțe Publice Vaslui, Ion Pavăl, susține că nu are fondurile necesare: ”Noi ne-am implicat cât s-a putut de mult în această situaţie, pentru a ieşi din acest impas şi aşteptăm de la Bucureşti să pună la dispoziţie aceşti bani.”

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui are termen până pe 12 septembrie să plătească cei 700 de mii de lei celor 26 de păgubiţi, la care se vor adăuga şi cheltuielile de judecată.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here