Sanda Ungureanu, rockerița din Iași pasionată de poezie

Are doar 21 de ani și este pasionată de muzica rock. Scrie și poezii. Prima pasiune a facut-o pentru Iris, pe când avea 15 ani. Așa a ajuns să ia lecții de canto și să își dorească o carieră în muzică. Lucrează deja la prima melodie.

0
1.702 views
rokerita

Sanda Ungureanu are 21 de ani și este din Iași. În prezent este studentă la Facultatea de Teatrologie – Management Cultural din cadrul Universității de Arte George Enescu dar își dorește o carieră în lumea muzicală. Dacă acum, mai toți tinerii vor să se lanseze în pop sau în diferite stiluri, Sanda este îndrăgostită de muzica rock și își dorește o carieră în acest sens, de ce nu, într-o trupă din Iași.

Deși nu are studii muzicale, Sanda și-a descoperit pasiunea pentru rock în urmă cu șase ani când a mers împreună cu prietenii la primul concert.

 

Iris, prima iubire

”Pasiunea pentru muzică a început de la 15 ani când am asistat la primul concert rock. Nu cred ca voi uita prea curând prestația celor de la Iris. Atunci nici nu visam că o să ajung să ascult doar rock și că voi scrie poezii și versuri. Pe atunci nici nu aveam idee despre ce înseamnă muzica și cum trebuie ea făcută și m-am decis să mă înscriu la niște lecții de canto”, ne spune Sanda.

Zis și făcut. Tânăra s-a înscris la Clubul Artelor, la lecțiile de canto individuale și așa a început să descopere notele muzicale.

”Am avut destul de multe emoții la prima mea lecție de canto pentru că nu știam exact ceea ce aveam de studiat însă încet, încet am început să capăt încredere în mine și mi-am perfecționat vocea. A durat ceva timp până când am cântat bine o melodie însă mereu am avut parte de sprijinul profesorilor de canto și al părinților. Atunci a fost momentul în care am realizat că îmi doresc o carieră în acest domeniu și că nu se rezumă doar la o simplă pasiune”, ne-a povestit Sanda.

 

E artistă pe rețelele de socializare

Deși nu participat la niciun concurs de profil, Sanda are o pagină de Facebook unde postează adesea clipuri și cover-uri de la melodii ale artiștilor favoriți.

”Dacă la 15 ani îmi plăcea doar Iris, acum pot enumera o serie de trupe care îmi plac atât ca stil, versuri și emoție: Within Temptation, Xandria, Epica, Nightwish, Sirenia, Forest of Shadows, The 69 eyes, Anathema, Theatres des Vampires, Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Sopor Aeternus, Uaral, Therion, Draconian. Chiar dacă nu am participat ca alți tineri de vârsta mea la concursuri am decis să îmi fac o pagina unde postez adesea cover-uri de la melodii precum Mad world a lui Gary Jules. La această piesă am făcut și un clip care a fost extrem de apreciat de cei apropiați și nu numai”, spune Sanda.

 

Lucrează la prima melodie

Toate emoțiile, gândurile, trăirile, Sanda le transpune de ceva timp în poezii simbolistice iar unele dintre textele sale vor fi versurile primei melodii la care lucrează de luni bune.

”Scriu poezii simbolistice, cu tema morții, a dezamăgirii, a dragostei neîmpărtășite. Am versuri pentru prima piesă, e în desfășurare dar sinceră să fiu nu știu când va fi gata pentru că lucrez în paralel la videoclip. Cred că muzica a devenit pentru mine un stil de viață”, ne-a mărturisti artista.

În ciuda faptului că la modă sunt alți artiști care abordează stiluri muzicale diferite, ieșeanca speră ca imaginea rock-ului românesc să evolueze spre o direcție favorabilă.

”Consider că le lipsește promovarea. Sunt multi artiști underground în România extrem de talentați și apreciați de străini iar aici… mai puțin! Cu toate acestea, nu mă simt descurajată, chiar am de gând să merg pe muzică în special, chiar dacă mai cochetez și cu scrisul sau make up-ul. Deocamdată nu știu dacă voi rămâne sau nu în țară, însă cert este că îmi voi duce la îndeplinire planurile cu muzica!”, conchide Sanda.