Directorul economic demisionar de la Poli Iasi rupe tăcerea! Se riscă inclusiv licenţa pentru rămânerea în Liga 1: ”Nu au introdus un leu în club”.

0
200 views

Clubul Politehnica Iaşi stă pe un butoi cu pulbere ce e gata să explodeze. Este tot mai evident faptul că relaţiile dintre vechea conducere şi noii asociaţi, în frunte cu directorul general Horia Sabo, sunt din ce în ce mai tensionate, iar ruptura este iremediabilă.

Deşi s-a erijat în finanţator al clubului, omul de afaceri băimărean Horia Sabo nu ar fi adus niciun leu la Politehnica din vară şi până acum, conform mai multor surse din cadrul grupării din Liga 1 Betano. În schimb, clubul din Copou a cheltuit sume considerabile, reprezentând salarii, chirii sau deconturi pentru Horia Sabo şi alţi patru apropiaţi ai săi pe care i-a adus în diferite funcţii cheie la club.

Conform unor surse, suma totală aproximativă cheltuită de cele cinci persoane venite în club în urma contractului de asociere, printre care se află şi fostul internaţional Tiber Selymes, semnat în vară ar fi de peste 165.000 de euro.

Cum banii din drepturile TV s-au cheltuit, iar conturile clubului sunt goale, noii asociaţi au decis să blocheze salariile fotbaliştilor şi ale celor din staff. Oficial, din cauza rezultatelor proaste, dar, în realitate, decizia era anticipată de toată lumea, din moment ce în conturi se pare că bate vântul.

Declaraţii explozive are directorului economic demisionar

Recent, mai exact pe 15 noiembrie, clubul Politehnica a rămas fără unul dintre cei mai vechi oameni din club, după ce directorul economic Florenţa Strujan a decis să demisioneze.

În vârstă de 49 de ani, Florenţa Strujan a acceptat să vorbească cu ProSport despre situaţia gravă existentă la club după venirea lui Horia Sabo în funcţia de director general şi nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume. Despre cum a fost împinsă ”psihologic” aceasta să ia decizia de a demisiona, despre suma inexistentă adusă la club de către ”patronul” Horia Sabo, despre cum se lucrează la club fără ca directorul economic să aibă habar şi despre ce riscă clubul ieşean cu noul asociat în frunte.


Florenţa Strujan, fostul director economic al Politehnicii Iaşi, vorbeşte în exclusivitate pentru ProSport,intr-un interviu luat de junalistul iesean Narcis Pohoata.Iata mai jos cateva fragmente din acest interviu:

Aveţi şapte ani de când lucraţi la clubul din Copou, vi s-a mai întâmplat aşa ceva?
Nu, este pentru prima dată când mi se întâmplă acest lucru. Până acum toate deciziile erau luate după discuţii cu preşedintele clubului, împreună cu vicepreşedinţii clubului, făceam şedinţă, ne consultam, luam deciziile împreună.   Banii din drepturile de televiziune nu au fost cheltuiţi corespunzător. Din punctul meu de vedere, ca profesionist în munca pe care o fac, acei bani din drepturi nu au fost cheltuiţi corespunzător. Clubul are datorii în continuare, noua conducere a ales să facă o eşalonare la plată, fără să mă consulte, o eşalonare la plată care de fapt este o datorie a clubului neachitată, doar amânată.

”Până la data când eu mi-am demisia, ei nu au introdus un leu în club”

Este domnul Horia Sabo finanţatorul clubului? Are Poli Iaşi un finanţator?
Nu, clubul, din ce ştiu eu, nu are finanţator, pentru că ei nu pot fi finanţatori atâta timp cât primul lucru pe care l-au făcut când au venit la club a fost să-şi facă contracte de muncă. Atâta timp cât până la data când eu mi-am demisia, ei personal nu au introdus un leu în club, consder că ei nu sunt finanţatori. La data la care am plecat eu, nu erau bani în cont pentru plata datoriilor.

De unde au provenit banii până acum?
Până acum, banii din club au intrat din drepturile de televizare, din contracte de sponsorizare, de la vechi parteneri pe care i-am avut şi care au reînnoit contractele. Plus că noi ca şi club eram în tratative cu anumite persoane sau societăţi pentru a încheia nişte contracte înainte de a veni noul asociat. În momentul în care ei au venit şi-au asumat contractele care erau pe cale de a fi semnate.

 

 

Aţi încercat să-l determinaţi pe directorul general Horia Sabo să vă arate acel contract de asociere?
Am cerut de nenumătate ori măcar o copie a acelui contract. Este corect ca măcar o copie de la contract să stea în contabilitate. Ceea ce nu s-a întâmplat.

 

 

 

 

Este în pericol echipa în acest moment?
Din punct de vedere financiar, la data la care eu mi-am dat demisia, da, este în pericol. Sunt nişte persoane care nu se pricep la fotbal, nu dau dovadă de profesionalism în fotbal. Este cred pentru prima dată când Federaţia face o monitorizare la luna a şasea, monitorizare pe care clubul nu o obţine din prima, din cauza datoriilor. Şi a trebuit să intrăm la monitorizare în luna septembrie, unde am reuşit, pentru a continua, iar echipa să nu fie penalizată. Din punct de vedere financiar, există pericolul unui colaps financiar.

 

Sunt bani publici în conturi în momentul de faţă?
În baza unui proiect pentru Centrul de Copii şi Juniori, contract încheiat cu Primăria Iaşi, au intrat bani pentru Centrul de Copii şi Juniori. Au intrat pe 17 octombrie. Aceşti bani au fost folosiţi pentru Centru, în întregime. Pentru salariile de la Centru, pentru deplasări, cazări.