Securitatea nord-coreeana,penetrata la nivel inalt.Kim,inregistrat de un spion cu microfon in penis

0
1.012 views

Un spion sud-coreean,”Black Venus”,pe numele sau adevarat Park Chae-seo,este pintre putinii spioni care au reusit sa se apropie atat de mult de unul dintre liderii Coreei de Nord,scrie publicatia „The Korea Herald”.

In varsta de 64 de ani,spionul sud-coreean si-a inceput activitatea clandestina in anul 1990,primind misiunea sa colecteze informatii despre programul nuclear al Coreei de Nord,aflat in aceea perioada,in faza incipienta.

Pasul cel mare,prin care a reusit sa se infiltreze in Nord,a fost facut dupa ce a mituit oficiali chinezi,pentru a-l scapa de inchisoare pe unul dintre nepotii lui Jang Song Thaek,influent personaj de la Phenian si unchi al actualului lider,Kim Jong Un.De altfel,Thaek a fost executat in anul 2013,sub acuzatia de tradare.

Momentul culminant al activitatii sale de spion a avut loc in anul 1997.Dupa repetate calatorii in Nord,”Black Venus” a fost chemat la casa de oaspeti Paetkhwawon,din Phenian,unde Kim Jong Il(liderul de atunci si tatal actualului lider,Kim Jong Un)obisnuia sa lucreze pe timpul noptii.Intalnirea a durat doar jumatate de ora,iar spionul se pregatise corespunzator,si-a introdus un microfon special in penis,prin uretra.

„Vocea lui era putin ragusita(…)Departe de a fi nervos din teama de a fi expus,m-am simtit destul de usurat,pentru ca insemna ca reusisem sa castig incredera deplina a Nordului”,rememoreaza Park evenimentul.In urma unor jocuri de culise politice si din interiorul serviciilor secrete sud-coreene,Park Chae-seo a fost trecut pe linie moarta si ulterior(in 2010),arestat,timp de sase ani,de autoritatile din tara sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here