Pedalează și tu alături de aleșii Iașului!

0
935 views

– Construiește un oraș frumos! –

Primăria Municipiului Iași, Baroul Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Asociația pentru Dialog în Justiție vă invită să participați la CIVIC bike, un eveniment care își propune să celebreze 100 de ani de la Marea Unire pe bicicletă.

Când?

Pe 22 septembrie 2018 marcăm Săptămâna Mobilității printr-un tur cu bicicleta dedicat Centenarului, vieții sănătoase și spiritului civic.

Ia-ți bicicleta și vino să pedalezi alături de aleșii Iașului, decidenți din administrație, specialiști în educație, juridic, presă, ieșeni.

Cui se adresează?

Turul cu bicicleta se adresează amatorilor de sport și sănătate care luptă împotriva poluării aerului, dar și celor care iubesc Iașul și vor să transmită un mesaj civic de responsabilizare a cetățenilor și a reprezentanților administrației.

De ce să participi?

Contribui la reducerea poluării aerului și a numărului de persoane obeze, sporești calitatea vieții orașului, promovezi un Iași implicat civic și democratic, participi la responsabilizarea cetățenilor și a decidenților din administrație, la creșterea încrederii sociale și a angajamentului civic, la combaterea politizării administrației și a culturii conservatoare.

Care este traseul?

La ora 11.00 dăm startul din fața Palatului Culturii, traversăm str. Anastasie Panu, str. Tg. Cucu, bd-ul Independenței, urcăm până în Copou, coborâm prin Fundație (BCU) și revenim în fața Primăriei Municipiului Iași, unde ne odihnim la o apă plată, un ceai sau o cafea (după preferințe).

Ce scop avem?

Scopul turului nostru este promovarea unui stil de viață sănătos, creșterea gradului de încredere socială și transparență, facilitarea dialogului constructiv între cetățeni și reprezentanții administrației.

Câștigă o oră de viață în plus cu bicicleta!

Știai că, în medie, fiecare oră pe care o petrecem cu bicicleta adaugă o oră de viață? Acesta ar fi motivul pentru care bicicliștii de vârstă mijlocie au o speranță de viață cu doi ani mai mare decât norma.

Câștigă o oră de viață în plus și profită la maximum de ea: conectează-te cu oamenii cetății în scopuri de dezvoltare, promovează-ți libertățile personale, respectă drepturile și libertățile celorlalți, stabilește relații de transparență și corectitudine cu cei care decid mersul lucrurilor, combate mentalitatea și atitudinea conservatoare din jurul tău, creează relații armonioase în scopul unei vieți sănătoase, contribuie la educația ta, a celor din jurul tău și creează-ți propria realitate, fii responsabil pentru faptele și acțiunile tale. Numai prin această reacție conștientă și asumată vom avea un oraș frumos, pentru că noi suntem Iașul!

Pentru a crea realități solide și promițătoare trebuie să facem întotdeauna doar lucrurile care ne produc plăcere, în limita respectării drepturilor și libertăților celorlalți. Acesta este, de fapt, unul dintre obiectivele noastre în viață: de a trăi conștient, implicat și asumat.

Așadar, îți dăm întâlnire pe bicicletă pentru a te conecta cu responsabilii Iașului!

Echipează-te corespunzător, pune un gând bun și sănătos orașului tău și vino să sărbătorim împreună Iașul frumos într-o Românie centenară!

Pentru detalii legate de eveniment, implicit de închirierea de biciclete pentru tur, contactați Coordonatorul de proiect Maria Păduraru la 0754.700066.

*** Evenimentul face parte din programul Centenar al Primăriei Municipiului, din programul de promovare al Săptămânii Mobilității și din programul de responsabilizare al cetățenilor prin educație civică și juridică dezvoltat de Asociația pentru Dialog în Justiție.

 

Maria Păduraru

Președinte Asociația pentru Dialog în Justiție