A înviat mumia Simirad

  1
  1.478 views

   

  Pe cînd era primar al tîrgului, bourul maidanez Costică Simirad ot Ghireni stîrnise mare vîlvă printre poporenii amatori de circ, promiţînd că aduce la Iaşi vestita mumie a faraonului Tutankamon. Ca să nu se plictisească singure moaştele Sfintei Paraschiva, probabil.

  În lipsă de subiecte, ” liderul presei bahluiene ” s-a gîndit să dezgroape mumia politică a lui Simiradkamon, vechii lui tovarăşi jurnalişti din Partidul Moldovenilor ştiind că, chiar şi ramolit, moşneagul cleios tot o să zică două-trei prostii, poveşti sau poante, la care cititorimea o să caşte gura ca la ursul pe bicicletă.

  Înainte de a ajunge la tromboanele moşului coclit, cititorii au avut însă parte de prostiile şi fîsurile aşa-zisului ziarist care-a luat interviul – vestitul penibil al micului ecran Hopulele ( pardon de expresie ). Care Hopulele, paregzamplu, ne-a comunicat că moşul ar fi candidat prima oară din partea Partidului Moldovenilor, deşi turma politică botezată astfel a apărut abia peste cîţiva ani de la momentul primei candidaturi simirădeşti.

  Pe lîngă garnitura hopulélică, numai abureli penibile, de doi lei, din panoplia standard a mumiei Simirad : că a plecat ca ambasador în Cuba din cauza inimii, nu împins din spate cu dosarele penale care stăteau să-i explodeze în faţă (vă mai amintiţi de ” afacerea Grădiniţa „, cu golănii cît casa ? ) ; că lingăul stalinisto-ceauşist Horia Zilieru e un intelectual de marcă al Iaşului ; că datorită lui Simirad a candidat Băsescu pentru Preşedinţia Romîniei ; că el, sărmanul Simi’, s-a sacrificat pentru binele ieşenilor.  Plus alte nesimţiri tupeiste din vechiul repertoriu al mumiei.

  Cea mai tare fază a fost asta: el, Moş Pendulă Bleagă, e doar consilier cultural al primarului Chirica ( pe care, în interviu, l-a pupat în dos de toţi banii ). Poate cultura paranoiei politico-administrative, a leorbăielii cleios-tupeiste şi a gherţoismului cu costum, că în rest ar mai fi doar cultura cînepei şi a bostanilor porceşti.

  Aaa, şi a mai fost o fază nostimă, prin care moşneagul parşiv le-a tras, scurt, o copită vechilor lui finanţatori, ca să-şi scuze astfel lungii ani de fîsuri din fruntea oraşului şi judeţului : ” Au venit nişte hahalere care tot timpul m-au înăbuşit şi au fost pe lîngă mine. După ce au ajuns consilieri locali au venit să îmi dea lecţii de politică, dar erau de o bădărănie ieşită din comun „. Adăscăliţei, Rădeanu şi restul turmei, ce ziceţi, tăceţi chitic şi înghiţiţi molcom … ?

  Concluzia e clară : pe lîngă acest interviu – dezgropare cu lăutari, ” liderul presei bahluiene ” ar putea produce şi remixul unui şlagăr din vremurile cînd  Moş Cîrnat călărea oraşul – ” Moşule, ce veşted eşti, / Lasă-te de spus poveşti  ”  (Cătălin  Hopulele feat Andreea Balan ). Cu moş Simiradkamon la dobă şi Dan Radu, fostul lui purtător de cuvînt la primărie, ţambalagiu solist. Muzica !

  1 COMENTARIU

  1. Nu e frumos ca dupa ce s-a folosit de relatiile cu ei sa ii faca „ragalii” ,sau a uitat ca aceste „ragalii”(se refera sigur la oameni din PSD) l-au scapat de puscarie si l-au trimis in Cuba,A uitat ca Nichita(sef PSD) l-a facut presedinte de CJ in devafoarea lui Flaiser ,cel mai bun candidat de la acea vreme !a uitat de medaliile date de Basescu ,de aranjamentele cu UNPR( parca e vorba de niste contracte sau santajul cu serviciile lui Oprea) Istoria il va aduce la groapa de gunoi pe cel ce azi nu recunoaste meritul celor care l-au ajutat si l-au facut mare -mai ales ca pe el, zero ca profesor matematician,primar,politician
   Si apoi minte in toate de ingheata apele De ce nu povesteste cum Orhei de la Conest pentru niste contracte masluite i-a facut casa unde chirica a fost diriginte de santier si pt ca stia ca simirad nu a dat nici un banl-a luat la primarie ,de ce nu spune chiar de adascalitei,de radeanu ,de iordache , de dobresanciuc care ii cumparau cadouri scumpe de la costume,camasi pana la covoare in casa ,de ce nu spune de primarul de la schitu duca care i-a dat unteren moca si la fiecare sf de saptamana ii ducea acasa mancare gatita dar numai fonfeuri,de ce nu spune de nichifor care i-a desfundat terenul cu utilaje de Ape fara bani,de ce nu spune de nichita ca ii timitea oameni de la RAJAC care ii faceau toate treburile in curte ,de nu spune cum ii plateu consilierii de la partidul moldovenilor mese si petreceri in iasi si la bucuresti la lansarile lu de carti si la intalnirel cu obscurii politicieni cu care se mai vedea ,de ce nu spune cum se milogea de oprea sa-l ajute in nu stiu ce probleme si se tinea de el si latoate intalnire ii sugera ca nichita trebuie arestat,,,de ce nu spune ca sesizat dna pt oproblema cu sportul si era sa ii bage in cac,at tocmai consilierii psd care erau ai lui de la partidul moldovenilor si care in continuare ii „il sponsorizau ” si care i-au facut si la psd campanie din banii lor,ce mai sunt multe de spus ,cand le mai aflu vi le mai scriu si chiar niste povesti cu tenta sexi o sa aflati

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here