Ce UNTOLD, ce Electric Castle! Să vedeți ce pregătește Iașul! Proiect „surpriză” pentru un mare festival pregătit de municipalitate

0
119 views

Şefii municipalității ieșene susțin că au avansat în iniţiativa de a organiza sau sprijini financiar un festival de amploare la Iaşi în cursul anului 2017. Cu toate că nu a oferit detalii, primarul Mihai Chirica, a precizat că „a fost elaborat un proiect“.

 

„O să-l facem public imediat ce reuşim să conturăm toate detaliile unui astfel de eveniment. (…) Ne gândim foarte serios la acest lucru, nu este o glumă. Avem deja conturate câteva idei, nu vrem să copiem pe nimeni decât dacă sunt idei bune. Vrem să fie ceva frumos, autentic şi care să nu se mai fi făcut nicăieri“, a declarat primarul Chirica citat de „Ziarul de Iași”.

 

În schimb, edilul a precizat că, în prezent, municipalitatea pregăteşte organizarea Sărbătorilor oraşului din octombrie şi a Sărbătorilor de Iarnă. În cazul primului eveniment menţionat, Chirica l-a desemnat coordonator de proiect pe purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga, iar pentru cea de-a doua manifestare, pe directorul tehnic Dumitru Tomorug.

 

Citește și Vrem un festival la Iași, cum procedăm? Mintea privatului cu bugetul Primăriei

 

„Noi am schiţat un proiect, vrem să ducem sărbătorile (din octombrie, n.r.) pe o perioadă mai lungă de timp, să nu concentrăm foarte multe lucruri în acelaşi moment pentru că nu mai înţelege nimeni nimic. O să fie şi lansarea stagiunii pentru Operă, tot în faţa Teatrului Naţional, iar evenimentele vor fi aduse la cunoştinţa publică“, a menţionat primarul Iaşului. Edilul a adăugat că Primăria va organiza un sondaj atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe pagina de Facebook cu privire la alegerea formaţiilor care ar urma să concerteze în luna octombrie la Iaşi. Însă Chirica a subliniat că bugetul sărbătorilor va fi asemănător cu cel de anul trecut, astfel că o eventuală contractare a unor nume sonore din lumea artistică este puţin probabilă. Deocamdată, Primăria nu a prezentat un calendar de activităţi pentru niciunul dintre evenimentele menţionate mai sus.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)