A fost numit noul Consiliu pentru soluţionarea plagiatelor

0
117 views

Ministrul Educaţiei a semnat ordinul de numire a noului Consiliu Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Noul Consiliu va lua în discuţie sesizarea privind suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta.
„Am semnat ordinul de numire al noului Consiliu Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Pentru prima dată, Consiliul este numit în urma unui amplu proces de selecţie şi consultare publică, implicând nu doar comunitatea academică din ţară şi Diaspora, dar şi societatea civilă. Pentru prima dată, demnitarii şi membrii structurilor de conducere ale partidelor politice nu mai fac parte din consiliu. Cred că este un consiliu robust, care îşi poate îndeplini misiunea de a recredibiliza învăţământul superior şi cercetarea din România. Le urez succes membrilor CNATDCU şi îi asigur că voi fi un susţinător al integrităţii şi meritocraţiei!” se arată într-un mesaj postat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, pe pagina sa de Facebook.
 
Ministrul Educaţiei anunţa săptămân atrecută că, în luna iunie, CNATDCU trebuie să vină cu „nişte soluţii” aşteptate.
 
„În luna iunie vor fi primele răspunsuri. Răspunsul, în primul rând, este din partea CNATDCU şi calendarul spune că în luna iunie CNATDCU trebuie să vină cu soluţiile şi le aşteptăm. CNATDCU, în luna iunie, are primul flux de solicitări, trebuie să le dea răspuns”, a declarat Curaj.
 
Printre suspinciunile de plagiat care aşteaptă o soluţionare din partea CNATDCU, se află şi tezele de doctorat ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Petre Tobă. 
 
 
 
(Sursa: adevarul.ro)