Profesor acuzat de hărțuirea sexuală a unei eleve de numai 14 ani. Cadrul didactic nu e la prima abatere de acest gen

0
69 views

Scandal sexual la o scoala din Lugoj. Un profesor de educație tehnologică este acuzat că a hărțuit sexual o elevă de gimnaziu.

 

Acesta i-a cerut fetei de 14 ani favoruri sexuale in schimbul unei note mai mari. Părinții adolescentei s-au plâns conducerii școlii, iar cazul a ajuns și în atenția poliției.

 

Profesorul Dan Deliu, de la catedra de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor a Şcolii Generale din Lugoj, este acuzat ca i-a facut avansuri unei eleve de clasa a VIII-a. Potrivit anchetatorilor, tatăl elevei a ajuns la poliţie cu un CD pe care ar fi o înregistrare cu avansurile pe care profesorul le-a transmis spre elevă. Plângerea părinților a ajuns la conducerea școlii iar polițiștii fac cercetări.

 

„Tatăl unei fete de 14 ani și directorul unei școli gimnaziale au anunțat polițiștii că un profesor ar fi pretins favoruri sexuale pentru rezultate mai bune la una dintre discipline. S-a întocmit dosar pentru hărțuire sexuală”, a precizat politia Timiş.

 

La școală ancheta internă este supravegheată de minsterul Educației.

 

„Există o sesizare al unui părinte al unei eleve de clasa a opta, în care se acuză de hărţuire sexuală un profesor din cadrul unităţii de învăţământ. În afară de aceasta, s-a mai depus o probă vocală. Unitatea a realizat o comisie disciplinară ca urmare a hotărârii Consiliului de Administraţie, dumnealor pot, în funcţie de probele pe care le au, să meargă până la suspendarea, pe durata cercetării disciplinare. În acelaşi sens, s-au sesizat organele de poliţie şi am sesizat Ministerul Educaţiei”, a spus șefa Inspectoratului Școlar Timiş.

 

Surse din rândul profesorilor de la Școala din Lugoj au precizat că au mai existat zvonuri de genul acesta”, dând de înțeles că profesorul nu era la prima abatere.

 

(Sursa: b1.ro)