Statul Islamic revendică atacurile teroriste din Yemen, soldate cu 142 de morți

0
39 views

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele care s-au soldat vineri, cu 142 de morţi în Yemen, conform unui comunicat publicat pe Internet şi semnat de ramura ISIL din Yemen.

 

În capitala Sana’a au avut loc trei atentate sinucigaşe care au vizat două moschei în care se rugau membri ai miliţiei şiite Houthi, care a preluat puterea la Sanaa la începutul anului, relatează AFP şi Reuters.

 

Un al patrulea atac sinucigaş a avut loc în faţa unei moschei din Saada, din nordul ţării, regiunea din care provin rebelii Houthi. Conform Xinhua, un alt atac a vizat o clădire guvernamentală din oraşul Saada.

 

Sunt primele atacuri revendicate de gruparea Statului Islamic în Yemen, unde organizaţia cea mai bine implantată este Al-Qaida, care comite atacuri frecvente asupra Houthi şi a forţelor de securitate.

 

În comunicat, provincia Sana’a’ a Statului Islamic dă asigurări că aceste atacuri nu sunt decât „partea vizibilă a icebergului” şi că în curând vor urma şi altele împotriva Houthi.

 

Gruparea jihadistă susţine că cinci kamikaze au fost implicaţi în comiterea atentatelor. Patru dintre ei s-au aruncat în aer în atentatele de la Sana’a şi unul în cel de la Saada.

 

Atacurile din Yemen au loc după un alt atentat revendicat de gruparea Statul Islamic, cel de la muzeul Bardo din Tunis, care s-a soldat cu 23 de morţi, printre care 20 de turişti străini.

 

(Sursa: ziare.com)