Istoria confruntărilor dintre România și Ungaria la fotbal prezentată într-o inedită expoziție de fotografie

0
44 views

Fotografie: expozitie

„Istorie la firul ierbii. Meciurile de fotbal România – Ungaria“ este o expoziţie pusă la cale prin colaborarea între autorităţile sportive din cele două ţări.

 

Ieşenii au ocazia să participe în perioada următoare la o expoziţie de fotografie inedită, care are ca tematică istoria meciurilor de fotbal dintre România şi Ungaria. Vernisajul expoţiei are loc astăzi, 5 noiembrie, de la ora 19.00, la cafeneaua Alumni din sediul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” de pe strada Lăpuşneanu, din Iași.

Sunt prezentate zeci de fotografii care ilustrează disputa dintre cele două naţionale, decupaje din ziarele vremii, precum şi obiecte legate de derby-ul istoric.

 

 

„«Istorie la firul ierbii» este o expoziţie organizată pentru promovarea fair play-ului, a nobilului spirit de sportivitate în întâlnirile dintre cele două naţionale de fotbal. Doresc să felicit această iniţiativă frumoasă de a organiza un vernisaj inedit, care să readucă în memoria noastră amintirile unor competiţii frumoase”, a declarat Ciprian Paraschiv, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi.

 

 

Printre alţii, la vernisaj vor participa Vasile Simionaş, Paul Costaş, Leonid Antohi, Liviu Antonesei, Diego Ciobotaru. Din partea organizatorilor vor fi prezenţi Centrul Cultural Maghiar din Bucureşti, prin directorul instituţiei, Andras Kosa, şi consulul Ungariei de la Iaşi.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here