UPDATE. Alertă de gradul zero! Farmacistă din Iași, răpită din cartierul Frumoasa. Tânăra este nepoata unui primar din Iași

0
115 views

UPDATE

Potrivit unor surse, numele taximetristului este Daniel Pichiu şi a fost angajat de firma Lux Taxi. Acesta ar mai fi avut probleme cu legea în trecut.

Tânăra farmacistă a fost eliberată în urma unui flagrant al Poliţiei Iaşi. Răpitorul, un bărbat de 31 de ani de profesie taximetrist, a răpit-o pe femeie după ce aceasta s-a urcat în taxi, grăbită să ajungă la serviciu. Andreea Beşleagă a fost apoi sechestrată într-un apartament din cartierul ieşean Nicolina. În jurul orei 18.30, familia tinerei a acceptat să se întâlnească cu răpitorul pentru a-i da recompensa pretinsă. Zona în care s-au întâlnit a fost împânzită cu poliţişti în civil care l-au reţinut pe răpitor şi au eliberat-o, ulterior, pe tânără. Taximetristul a fost reţinut şi este cercetat pentru lipsire de libertate. Flagrantul Poliţiei a avut loc în jurul orei 18.30. Taximetristul se pare că avea datorii mari la cămătari şi a recurs la răpire fără să ştie cine este tânăra şi nici dacă este înstărită. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Andreea Beşleagă s-a urcat astăzi dimineaţă într-un taxi în zona Podu Roş pentru a ajunge în cartierul Frumoasa. La puţin timp, bărbatul i-a dat câţiva pumni tinerei, apoi i-a legat mâinile la spate şi a plimbat-o câteva ore prin Iaşi. În acest timp, răpitorul ar fi negociat cu primarul din localitatea Tomeşti, Ştefan Timofte, a cărui nepoată este farmacista răpită. I-a cerut sume cuprinse între 25.000 şi 28.000 de lei.

(Sursa: adevarul.ro)

UPDATE

 

Răpitorul tinerei farmaciste a fost prins de poliţişti. Alături de el a fost identificată şi Andreea Beşleagă, fata răpită. Infractorul este taximetrist şi a fost capturat în zona cartierului Nicolina. Rudele farmacistei spun că acţiunea s-a încheiat cu succes după ce răpitorul îşi dăduse întâlnire cu părinţii fetei în zona unde a fost prins. El urma să primească o parte din cei 250 de milioane de lei vechi ceruţi în schimbul victimei. Zona a fost împânzită de poliţişti în civil care nu au dat de bănuit răpitorului. Atât farmacista, cât şi suspectul se află în momentul de faţă la Poliţia Municipiului Iaşi pentru audieri.

 
Polițiștii ieșeni sunt în alertă maximă de câteva ore. Un apel la 112, în jurul orei 10.30, i-a anunţat că o farmacistă în vârstă de 25 de ani a fost răpităde o persoană rămasă neidentificată. Cea care a anunțat dispariția este chiar sora femeii. Lipsa a fost confirmată  și de patronul farmaciei unde lucra tânăra care a spus anchetatorilor că farmacista nu s-a prezentat la serviciu.

 

Tânăra se numeşte Andreea Beşleagă şi este nepoata primarului din Tomeşti. Din primele cercetări, polițiștii cred că tânăra a fost luată din drumul spre serviciu, undeva pe traseul Podu Ros – Frumoasa.  

Mai multe echipaje de poliţie au mers la locuinţa tinerei din Tomeşti, dar nu au găsit-o acasă, iar aceasta nu răspunde nici la telefonul mobil. Tatăl fetei confirmă faptul că a fost anunţat de poliţişti că fiica sa ar fi fost răpită şi că, ulterior, sora farmacistei a primit un telefon prin care răpitorul solicita bani în schimbul fetei. Iniţial, acesta nu a menţionat suma. Toţi poliţiştii au fost scoşi pe teren şi organizează filtre, în vederea identificării fetei, dar şi a răpitorului.

 

 

 

Din datele anchetatorilor rezultă că tânăra s-a deplasat iniţial către sediul farmaciei, în Podu Ros, însă şefa ei i-a spus că trebuie să se ducă la unitatea din cartierul Frumoasa, deoarece nu există un farmacist disponibil. Tânăra a plecat spre farmacia din Frumoasa, însă a fost răpită pe traseul Podu Roș – Frumoasa.

 

 

 

Suma solicitată de răpitor și vehiculată de apropiații familiei este de 250 de milioane de lei vechi. Rudele spun că familia nu dispune de această sumă, veniturile acesteaia fiind medii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here