Halal educație! Țara în care niciun candidat nu a trecut examenele de admitere la facultate

0
43 views

Absolvenții de liceu din Liberia, cea mai veche republică din Africa, nu au reușit să obțină note de trecere la examenul de admitere de anul acesta la una dintre cele două universități publice ale statului.

 

Aproape 25.000 de aspiranți la statutul de student nu s-au dovedit suficient de pregătiți pentru a-şi continua studiile, relatează bbc.co.uk. Potrivit reprezentaților universității, candidaților le-au lipsit entuziasmul şi cunoștințele de bază ale limbii engleze, limba oficială a țării.

În timp ce ministrul educației din Liberia a declarat că îi este greu să creadă că nici măcar un candidat nu a reuşit să treacă de examenul de admitere, președintele țării Ellen Johnson Sirleaf, laureată a premiului Nobel pentru pace, a recunoscut recent că sistemul educațional este încă la pământ şi că sunt multe de făcut pentru a-l îmbunătăți. Multe dintre școlile din țara africană, care încă se recuperează după un război civil care a încetat acum 10 ani, nu dispun de materiale educaționale de bază, iar profesorii nu sunt suficient pregătiți.

Cu toate acestea, este prima dată când niciunul dintre candidații la facultate, care a plătit o taxă de 25 de dolari pentru examen, nu reuşeşte să îl treacă. Asta înseamnă că universitatea supraaglomerată a ţării nu va avea studenţi de anul I în anul academic care debutează peste o lună. Mulţi dintre studenţi au spus că rezultatul examenului de admitere este incredibil şi că toate visele le-au fost spulberate.

Ministrul educației, Etmonia David-Tarpeh, a declarat pentru sursa citată că se va întâlni cu reprezentații universității pentru a discuta despre situația creată. „Ştiu că sunt multe neajunsuri în școală, însă mă îndoiesc că este posibil ca niciunul dintre candidații dintr-un întreg grup să nu treacă examenul de admitere. Este un fel de crimă în masă”, a declarat oficialul din Educație. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al universității, Momodu Getaweh, a declarant că instituția îşi menține decizia şi că nu va fi influențată emoţional.

 

(Sursa: Yahoo! News)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here