Cum şi-a tăiat craca de sub picioare Gigi Becali. Şi în puşcărie, şi fără 20 de milioane de euro

0
54 views

Finanţatorul Stelei Bucureşti, Gigi Becali, nu a obţinut permisiunea să părăsească pentru o zi Penitenciarul Jilava, pentru a-şi serba ziua de naştere, marţi, 25 iunie, împreună cu familia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

Potrivit surselor citate, comisia Penitenciarului Bucureşti Jilava a respins cererea lui Becali prin care acesta solicita să părăsească pentru o zi închisoarea, răspunsul fiind comunicat avocaţilor acestuia.

 

Nu a primit permisia

 

Cererea de permisie a fost depusă, în 21 iunie, la penitenciar şi a fost analizată de Comisia de disciplină.

 

În solicitare au fost invocate motive familiale, conform articolului 69, alineatul 1, litera c, din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor, care prevede acordarea permisiunii de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, pentru persoanele care „au o bună conduită şi au dovedit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale” (articolul 68, alineatul 1, litera e).

 

Avocatul lui Becali, Pavel Abraham, a explicat, pentru MEDIAFAX, că obiceiul machedonilor este ca de ziua capului familiei să se dea o mare petrecere, amintind şi că Becali nu doreşte ca soţia şi fiicele să îl viziteze la închisoare.

 

Abraham a mai spus şi că Gigi Becali este dispus să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din penitenciar.

Gigi Becali, care împlineşte marţi 55 de ani, a participat duminică la Jilava la slujba de Rusalii oficiată de 11 călugări de la Muntele Athos.

 

Avocaţii lui Becali au mai formulat o cerere de contopire a pedepselor, care va fi judecată în 27 iunie de Tribunalul Bucureşti, precum şi o cerere de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, care a fost respinsă la 19 iunie de Tribunalul Bucureşti, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel.

 

Se aşteaptă dezastrul financiar şi la Steaua

 

Pentru a evolua în Liga Campionilor, Steaua aşteaptă decizia Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, care a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul „Valiza”. Campioana României riscă excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

 

În cazul în care echipa va fi eliminată timp de doi ani din cupele europene – aşa cum se zvoneşte pe holurile UEFA -, Steaua pierde circa 20 de milioane de euro doar din meciurile pe care le-ar fi putut susţine în această ediţie de Champions League. O gaură mult prea mare şi prea importantă pentru o echipă românească.

 

Gigi Becali, principalul vinovat

 

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

 

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

 

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

 

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

 

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, aminteşte sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here