Aflaţi secretul! De ce a vrut UE să interzică bicarbonatul de sodiu. Toată industria cărnii jubilează

0
556

Banalul bicarbonat de sodiu, pus pe lista neagră a Comisiei Europene, a fost unul dintre subiectele cele mai intens discutate în ultima vreme.

 

Un aditiv non-toxic, dar utilizat intens, bicarbonatul de sodiu a ajuns să fie interzis nu pentru că ar fi periculos pentru sănătate, ci pentru că ar putea fi folosit în mod abuziv pentru a masca aciditatea, gustul sau mirosul cărnii care începe să se strice. Acesta este motivul pentru care autorităţile europene au interzis folosirea lui în carnea tocată şi deci şi în micii româneşti.  

 

Mai multe instituţii cer ca bicarbonatul, alături de alţi aditivi să fie scoşi de pe lista neagră, însă acest lucru va acceptat numai dacă se va dovedi că micii sunt un aliment tradiţional.

 

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit din cele mai vechi timpuri că praf de copt pentru gătit, ca agent de curăţare sau chiar că biopesticid pentru împiedicarea apariţiei ciupercilor. 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments