Utopias, cea mai scumpă bere din lume, de vânzare și la Iași

1
1.241 views

1,475 de lei în Beer Zone. Tot atât costă și pe beeracademy.ro, importatorul acestei beri. În SUA, de la producătorul Samuel Adams, pleacă de la 200 de dolari. Până în România drumul e lung, transportul și lanțul trofic de intermediari și-au luat partea, iar accizele stau la pândă. Nu am adus-o pentru profit.
28 de gloanțe alcoolemie, gata să vă ciuruiască buzunarul și să vă ambuscheze creierul. Cantitate 0,7 l, deci berea a fost concepută pentru a fi degustată de mai mulți prieteni.
Am avut bere la Beer Zone de 40% la o treime din prețul pe care îl are Utopias, deci nu alcoolemia de 28 de procente o face atât de scumpă. Utopias are o istorie bogată și e mai „bătrână” decât mulți dintre voi.
A fost îmbuteliată în anul 2012. Conține mai multe șarje de bere cu vârste diferite, de tip barley wine, cea mai veche având 19 ani în momentul îmbuteliere, adică 25 de ani acum.
Rând pe rând, șarjele de bere au fost „îmbătrânite” în butoaie din toată lumea în care au fost ținute tot felul de băuturi. Astfel, notele de ghimbir și scorțișoară au fost extrase din nivelul ridicat de alcool, tenta de fructe negre a fost căpătată de la lemnul butoaielor de vin de Porto aduse din Portugalia în SUA, ciocolata, vanilia și prezența strugurelui au fost dăruite de găzduirea berii în butoaie de rom aduse din Nicaragua, iar hinturile de banană provin de la butoaiele de bourbon american.
Au fost produse doar 15.000 astfel de sticle. Datorită nivelului ridicat de alcool, în câteva state din SUA această bere a fost interzisă. Este făcută doar din ingrediente naturale. Pentru că drojdiile mor în medii mai alcoolizate de 14-15%, s-a folosit o variantă mutant de microorganisme denumită „drojdie ninja”.
În cazul în care vreți să o încercați, nu vă așteptați la un gust clasic de bere. Nici măcar apropiat. E greu de definit ce vor simți papilele gustative. Cei care au încercat vorbesc de o ciudățenie între bere, coniac, rom, whiskey, lichior și vin. Se recomandă servirea la o temperatură ambientală.

Beer Zone

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here