Dumitru Dragomir nu mai are chef să scrie cărți: ”Coperțile au făcut pânze de păianjen”

0
179 views
Dumitru Dragomir

După un avânt literar, materializat cu lansarea pe piață la finele anului 2016 a volumului „Meciurile vieții mele”, Dumitru Dragomir, 72 de ani, anunță un al doilea val de creație.
Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are în plan editarea și unei cărți de ficțiune, „Aurul lui Decebal”.

Cum în prezent este „pensionar în câmpul muncii”, după ce a părăsit șefia LPF în noiembrie 2013, Mitică Dragomir a lucrat intens, în paralel, la cele două volume, ambele fiind finalizate în proporție de 75-80 %. Numai că, de la o vreme, bate pasul pe loc. Motivul? Cele două procese în care șeful LPF a compărut în fața instanțelor (n.r. – în primul proces a fost achitat definitiv, în al doilea așteaptă decizia judecătorilor). „N-am mai progresat cu cele două volume. Am avut o perioada mai grea a vieții la finele anului trecut, numai de scris nu mi-a ars!”, a precizat, pentru Libertatea, fostul om de fotbal.

Acesta a continuat: „La „Aurul lui Decebal” am găsit istoricii de care aveam nevoie pentru a mă consulta cu ei asupra unor date, însă coperțile cărții au făcut pânze de păianjen. N-am mai scris un rând, n-am mai avut inspirație”. În ceea ce privește termenul pe care l-a stabilit pentru finalizarea volumelor, Dragomir ne-a declarat: „Nu am fixat o dată, însă anul acesta sunt gata ambele cărți. Prima va ieși pe piață, probabil, cea despre fotbal. Pe „Aurul lui Decebal” îl las mai la urmă. În februarie o să-i redeschid coperțile”.

SURSA www.libertatea.ro