Un bărbat din Iaşi a ajuns la spital în comă din cauza frigului din casa

0
146 views

Medicii ieşeni au precizat că, în doar câteva ore, mai multe persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, din cauza afectiunilor de sezon.

Un ieşean a ajuns în comă la spital, după ce a îngheţat de frig în casă. Prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi, a declarat ca pacientul a fost adus cu hipotermie severă şi, chiar dacă acum are temperatura corpului normală, este în continuare în comă, pacientul fiind intubat şi ventilat mecanic.

Alte trei persoane au ajuns la unităţile medicale, din cauza frigului, iar în ultima săptămână în judeţul Iaşi au fost înregistrate aproape 8.000 de cazuri de viroze respiratorii. Medicii ieşeni au precizat că, în doar câteva ore, mai multe persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, din acest motiv.

În urmă cu aproximativ trei săptămani, un bărbat de 61 de ani din Iaşi a ajuns la spital în şoc hipotermic, cu o temperatură corporală de numai 21 de grade.  Bărbatul a fost luat din stradă, acolo unde a făcut şoc hipotermic şi un stop cardiac. Deşi a fost adus de urgenţă la spital, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva pe bătrân.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au precizat că, potrivit datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Iaşi, în ultima săptămână au fost înregistrate 7.609 cazuri de viroze respiratorii, cu 371 mai multe faţă de perioada similară anterioară.   Cei de la DSP Iaşi au spus, referitor la campania de vaccinare antigripala, că, potrivit ultimelor date centralizate, din luna septembrie şi până în prezent s-au vaccinat 61.939 de persoane.   „În funcţie de categoriile de persoane, vaccinările au fost la persoane cu boli cronice în număr de 21.601, medici şi alte categorii de personal – 6.379, copii şi bătrâni instituţionalizaţi – 1.144, persoane cu vârste de peste 65 de ani – 32.723, gravide – 92. În total, pentru judeţul Iaşi s-au repartizat 78.240 de doze”, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi   Conform acestuia, DSP Iaşi continuă campania de promovare a vaccinării şi de înregistrare pe teren a persoanelor eligibile din zonele defavorizate şi greu accesibile, împreună cu Serviciul Voluntar de Ambulanţă.