Ministrul Tudorel Toader, în biroul lui Liviu Dragnea, cu o zi înainte ca CCR să dea decizia privind completul de 5 judecători

0
180 views
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a venit, marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, cu o zi înainte de decizia Curţii Constituţionale privind constituirea completelor de 5 judecători. Ministrul a afirmat că orice ministru poate fi remaniat, dar a spus că nu se poate pronunţa dacă Guvernul în ansamblul său poate fi schimbat.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat că a venit să vorbească cu Liviu Dragnea despre sesizarea pe completele de 5 judecători.

Am discutat ceea ce poate fi discutat ,ce trebuie discutat dintre preşedintele partidului majoritar şi un ministru al Justiţii care chiar dacă este independent, face parte dintr-un guvern politic.

„Mâine  este miercuri şi se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură instituţională. Asta a fost principala temă a discuţiei”, a spus Toader.

El a precizat că nu a discutat în legătură cu decizia. „Astăzi vorbim despre procedură, despre cine va merge de la Guvern să susţină sesizarea şi dacă sunt elemente noi”, a spus ministrul.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie remaniat, Tudorel Toader a spus: „Niciun ministru nu e bătut în cuie, niciun ministru nu e de neschimbat. Pe cale de consecinţă, orice ministru e remaniabil. Adică, eu cel puţin aşa ştiu din teorie şi cred că aşa e şi în practică. Orice ministru la un moment dat poate fi remaniat. Nu ştiu dacă Guvernul în ansamblul său poate fi schimbat”.

Solicitat să comenteze afirmaţiile unor social-democraţi care sunt nemulţumiţi că nu a dat ordonanţa privind amnistia şi graţierea, Toader a replicat: „Vă daţi seama ce mare informaţie vă dau eu acum, dacă voi spune ‘da’ sau dacă voi spune ‘nu’?! Şi nu cred că vă puteţi văita că nu am avut reacţii şi poziţii publice, dar toate la vremea lor”, le-a spus el jurnaliştilor.

Guvernul a atacat la CCR modul de desemnare a completelor de 5 judecători de la ÎCCJ. Demersul a venit la scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea afirma că se doreşte să fie „băgat la puşcărie’ de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii.

Interesant este că decizia Guvernului a venit cu câteva zile înainte de începerea recursului lui Liviu Dragnea, în condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare.