Concert fără joc de artificii la Iași

Sărbăorile Iașului s-au înceiat doar cu un concert în fața Palatului Culturii.

0
241 views
concert

Jocul de artificii nu a mai fost organizat, firma a pierdut valabilitatea notificării.

 Firma responsabilă pentru jocul de artificii a fost notificată în dată de 15 octombrie, ora 14.29 ca în baza prevederilor Legii 126 / 1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfășurarea spectacolului. Pe data de 8 octombrie 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași elibera firmei respective, în baza aceleiași Legi 126 / 1995, un acord pentru organizarea jocului de artificii în seara zilei de 15 octombrie 2018. Însă notoficarea din data de 15 octombrie a Inspectoratului de Poliție Județean Iași susține că documentele „si-au pierdut valabilitatea”.

Primăria municipiului Iași a decis  să nu mai organizeze jocul de artificii pentru a nu intra în conflict cu instituțiile statului.

Astfel, Sărbătorile Iașului s-au încheiat cu un concert unde au cântat Tangerine, Diana Bahrin, Alexia și Matei, RAO, Ioana Dumbrava și Dya, apoi vedetele naționale Keo & Roxana Cozma, Annes, Nicoleta Nucă, Compact, Buna seara, prieteni! (Cristi Minculescu, Valter și Boro, ex-Iris), Delia și Holograf.

Reactia primarului Mihai Chirica