Trei nou-născuți, morți cu infecție în Spitalul Județean Suceava. Autoritățile ascund cauza deceselor

0
76 views

Trei nou-născuți au murit în ultimele zile din cauza infecției cu piocianic, unul dintre cei mai agresivi și recurenți germeni din spitalele românești, relevă o anchetă jurnalistică publicată de tolo.ro. Pentru a scăpa de responsabilitate, la ultimul deces, medicii de la Spitalul Județean Suceava au trecut pe Certificatul medical constatator că mama avea infecția înainte de a fi internată.

 

Vasile Emilian Haidamac se naște pe 25 februarie, într-o noapte tânără, așa cum spunem când ne dăm ghes să ne trăim viața.

 

Vasile vine pe lume la Spitalul Județean Suceava. Are 3,9 kilograme și e clinic sănătos.

„A doua zi, sunăm la spital și auzim pe fundal: trebuie să îl botezați repede pe copil!”, povestește Tudor, tatăl lui Vasile.

 

Familia află că pruncul e într-o stare proastă prin invocarea preotului de o voce din planul secund al convorbirii telefonice. O voce care-i sufla colegului său. Ca în adevărurile prea puternice ca să fie rostite direct.

 

Copilul moare în noaptea următoare, pe 27 februarie. Trecuseră 27 de ore de la naștere.

 

Pe Certificatul medical constatator al decesului nr. 216 din 29 februarie 2016, la cauzele morții, „care se înscriu cu litere majuscule”, după cum îndeamnă o rubrică din document, scrie:  „Stop cardio-respirator, neresuscitabil.  Insuficiență respiratorie acută. Bronhopneumonie congenitală cu Pseudomonas aeruginosa.” Piocianic!

 

Citește mai mult AICI