EXCLUSIV. Super-tranzacţie imobiliară pe Lascăr Catargi: „Am plătit mai puţin de jumătate din suma cerută”

0
1.818 views

S-a vândut una dintre cele mai cunoscute clădiri pe strada Lascăr Catargi. Pentru imobilul în care a funcţionat Radio Hit, fosta soţie a milionarului Adrian Butucă a cerut 600.000 de euro. Cumpărător a fost o societate unde asociat este Andy Jităreanu, fiul fostului rector de la Agronomie. Artera paralelă cu Bd. Carol pare una dintre cele mai atractive pe piaţa imobiliară de lux .

 

Una dintre cele mai importante tranzacţii imobiliare din Iaşi, în 2016, a avut drept miză o clădire din Copou.

 

Exit al Irinei Dolhăscu

Imobilul de pe strada Lascăr Catargi nr. 62 a fost cumpărat de firma Cronos Consulting SRL, la care asociat cu 44,55% este asistentul universitar Andy Felix Jităreanu (32 de ani), fiul fostului rector de la Universitatea Agronomică. Societatea este controlată de un amic al acestuia, Radu Gheorghiu (37 de ani). Foştii proprietari, soţii Irina Dolhăscu şi Paul Iancu, care au încercat să vândă clădirea timp de mai mulţi ani, au cerut pentru imobil 600.000 de euro, fiind oferită şi varianta închirierii, pentru 2.500 de euro pe lună. Aici a funcţionat mult timp Radio Hit, post deţinut de Dolhăscu împreună cu fostul soţ, milionarul Adrian Butucă. Femeia este patroana magazinului de produse eco Via Naturalia, iar Iancu a fost director la Radio Hit. Cei doi s-au mutat în prezent în Cluj.

 

La imobilul din Copou se lucrează de zor

O transformă în sediu de birouri

Clădirea este amplasată pe un teren de 750 mp, are o suprafaţă utilă de 227 mp, 8 camere şi 4 băi. După ce au achiziţionat-o, cumpărătorii au pornit imediat demersurile în vederea renovării (intervenţii la faţade: termosistem, schimbare tâmplărie exterioară) şi schimbării destinaţiei din locuinţă în imobil de birouri.

Cronos Consulting are ca obiect de activitate consultanta pentru afaceri şi management şi a avut în 2015 o cifră de afaceri de aproape 1,1 milioane lei, un profit net de 19.000 lei şi 10 angajaţi.

 

Andy Jităreanu are circa 45% din firmă

„Am plătit mai puţin de jumătate din suma cerută. Am făcut un credit şi vom muta acolo activităţile firmei noastre” Radu Gheorghiu, patron Cronos Consulting

 

Bani din fonduri europene

Printre afacerile cele mai importante ale societăţii Cronos Consulting se numără furnizarea de materiale publicitare în valoare de 520.000 de lei Primăriei Drânceni din Vaslui (2011), servicii de proiectare tehnică pentru reabilitarea, de către Primăria din localitate, a unei biserici din Aroneanu (383.000 lei, tot în 2011), servicii de consultanţă pentru modernizarea unui drum comunal din Pipirig-Neamţ (168.000 lei în 2013) şi de soluţii inovative firmei Laser Co SRL Iaşi (187.000 lei în 2014). Toate contractele au fost încheiate în cadrul unor proiecte cu finanţare din fonduri europene.  

 

Citește și DNA anchetează Holograma care n-a fost. Concluzii comune ale Curţii de Conturi şi Consiliului Judeţean: achiziţiile de la MNLR sunt vraişte