Servicii mai scumpe la Poșta Română. Prețurile vor crește și de nouă ori de luna viitoare

0
53 views

Poşta Română măreşte tarifele din luna martie. Unele servicii se scumpesc chiar și de nouă ori. Reprezentanții instituției spun că tarifele nu au fost schimbate în ultimii 12 ani, iar preţurile trebuie aliniate cu cele ale partenerilor europeni.

 

Poșta Română majorează tarifele de luna viitoare. Trimiterea unei scrisori în regim neprioritar în afara României prin Poșta Română va costa 3,5 lei de la 1 martie, de la 1,6 lei în prezent, potrivit datelor companiei remise la solicitarea Profit.ro.

 

De asemenea, trimiterea neprioritară a imprimatelor (ziare, periodice, cărți, cataloage, hărți geografice, partituri muzicale) în afara țării va avea tarife și de nouă ori mai mari decât cele practicate în prezent de companie. Astfel, o imprimată de până în 20 de grame va costa 3,5 lei, de la 0,8 lei în prezent, iar una cuprinsă între 1.000 și 2.000 de grame va urca de la 13 lei la 118 lei, conform informațiilor operatorului postal.

 

„Aceste tarife au rămas neschimbate în ultimii 12 ani, în timp ce cheltuielile companiei, în mod firesc, au crescut în același interval. În același timp, în acord cu o politică bugetară coerentă a companiei, s-a impus o aliniere a costurilor pe care le suportă operatorul național de servicii poștale la costurile percepute de partenerii poștali europeni pentru același serviciu sau produs”, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții companiei.

Cu aproximativ 27.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

 

 

(Sursa: Profit.ro)