Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat: „Să începem reforma de la vârf”

0
38 views

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, şi-a anunţat vineri demisia, începând cu 1 martie. El a declarat în plenul parlamentului că reforma procuraturii trebuie să înceapă de la vârful acesteia, informează IPN, Radio Chişinău şi Unimedia.

 

În timpul discursului său de la tribuna parlamentului, Corneliu Gurin a mulţumit pentru adoptarea, joi, a Legii Procuraturii, subliniind că urmează adoptarea pachetului conex şi implementarea acestei legi. Acesta a menţionat că în vara lui 2013, când a fost învestit în funcţie, a spus că prioritatea mandatului său este crearea unui cadru legal bun pentru activitatea Procuraturii.

 

„Am decis să vin în faţa Parlamentului pentru a-mi depune mandatul. Demisionez din 1 martie. Consider important să începem reforma de la vârf”, a spus Corneliu Gurin.

 

Noua Lege a Procuraturii prevede alegerea procurorului general prin concurs public.

 

Corneliu Gurin a fost numit în funcţia de procuror general al Republicii Moldova în aprilie 2013. Acesta a fost înaintat la această funcţie de către preşedintele de atunci al parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu. În perioada mandatului, Gurin a fost învinuit, în nenumărate rânduri, de partidele din opoziţie, dar şi de societatea civilă, că ar activa la comanda lui Vladimir Plahotniuc, controversat om de afaceri din Republica Moldova.

 

(Sursa: radioiasi.ro)