Siamezele care s-au născut la Constanţa în luna decembrie au murit

0
49 views
FOTO: Adevărul

FOTO: Adevărul

Siamezele care s-au născut la Constanţa în luna decembrie au murit. Medicii nu au mai apucat să încerce să le separe. O tânără de 24 de ani din Valu lui Traian a născut siameze în luna decembrie a anului trecut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, fetiţele fiind unite în zona toracelui şi a abdomenului, scrie Adevărul.

 

La internare, medicii au crezut că tânăra avea o sarcină gemelară, însă în momentul operaţiei de cezariană au constatat că nou-născuţii erau uniţi în zona toracelui şi a abdomenului.

 

„Am făcut nişte investigaţii preliminare, pare că au inimile separate, dar pare că au un singur ficat. Sunt dependenţi de ventilaţia mecanică, nu respiră singuri, sunt intubaţi şi sunt stabili deocamdată”, a precizat la acea vreme directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram.

Fetiţele cântăreau la naştere împreună aproximativ trei kilograme. Mama lor mai are cinci copii acasă.  Cele două siameze născute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost transferate, ulterior la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)