Șeful Poliției Rutiere Iași, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, suspiciuni cu iz penal la banii primiţi printr-o bursă doctorală

0
77 views

Șeful Poliției Rutiere, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, este vizat de o anchetă în care se fac cercetări pentru fals în declaraţii, existând suspiciuni cu privire la modul în care acesta şi-ar fi declarat sumele de bani câştigate printr-un proiect european, scrie „Ziarul de Iași”.

 

Zanfirescu a avut o bursă doctorală de peste 66.000 de lei, însă suma nu se regăseşte integral în declaraţiile sale de avere, completate sub incidenţa legii privind falsul în declaraţii.

 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au precizat că dosarul 773/P/2016, în care cel reclamat este Liviu Zanfirescu, se află în prezent în lucru. „În acest dosar a fost începută urmărirea penală in rem pentru fals în declaraţii“, a spus Monica Palaghia, prim-procurorul unităţii de Parchet. Începerea urmăririi penale in rem presupune o cercetare a celor reclamate, în funcţie de rezultate putându-se începe şi urmărirea penală in personam, în acest caz Liviu Zanfirescu.

 

Citește și Şeful de la Rutieră, comisarul-șef Liviu Zanfirescu, prins pe contrasens cu un articol plagiat

 

Reprezentanţii Universităţii „Al.I. Cuza“ susţin că în ceea ce priveşte bursa doctorală a lui Liviu Zanfirescu au primit solicitări pentru a furniza informaţii din partea unor instituţii de anchetă. Managerul proiectului din care a făcut parte Zanfirescu, prorectorul Ovidiu Iancu, a precizat că în cadrul proiectului european de care a beneficiat Zanfirescu nu au existat probleme privind deconturile, întreaga sumă de bani ajungând în conturile doctoranzilor care au respectat contractele şi şi-au susţinut tezele de doctorat.

 

Citește mai mult AICI