Cel puţin 15 morţi într-un atac terorist revendicat de Statul Islamic, în Irak

0
39 views

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 22 au fost rănite, după ce cinci kamikaze au atacat astăzi o bază militară situată la nord de capitala irakiană Bagdad, au declarat surse ale securităţii citate de agenţia de presă Reuters, atac revendicat ulterior de reţeaua teroristă Stat Islamic, transmite realitatea.md.

Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestică în baza militară Speicher, o fostă bază militară americană situată în afara oraşului sunnit Tikrit. Ceilalţi trei atacatori s-au detonat la intrarea în secţiunea unde se antrenează poliţiştii irakieni, au precizat surse din poliţie şi armată.

 

Organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), care controlează arii vaste din nordul şi vestul Irakului, a revendicat atacul de duminică printr-un mesaj postat online şi distribuit de militanţii acesteia. „Antrenori pentru armata respinsă”, se arată în mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgenţii sunniţi pentru a-i descrie pe musulmanii şiiţi.

 

Baza militară Speicher a devenit o ţintă a violenţei grupării SI faţă de majoritatea şiită din Irak, după ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost ucişi de militanţii SI la jumătatea lui 2014, în timp ce gruparea se extindea către frontiera cu Siria.

Săptămâna trecută, forţele irakiene au recucerit oraşul Ramadi, care se afla sub controlul militanţilor SI din mai 2015.

 

 

(Sursa: realitatea.md)