Un inginer din Vaslui a găurit cu o bormaşină arţarii din parcul central al oraşului, în căutarea "elexirului zeilor"

0
67 views

Firma de construcţii care execută lucrări de reamenajare în zona Teatrului de Vară din municipiul Vaslui a fost amendată Garda de Mediu după ce un angajat al societăţii, a găurit mai mulţi arţari pentru a scoate „elixirul zeilor”, cu care să-şi trateze afecţiunile de rinichi.

Cei ce au sesizat distrugerea copacilor de către inginerul care coordona activitatea muncitorilor care lucrează în parcul din zona Teatrului de Vară au fost locatarii blocului din imediata vecinătate. Bănuind că inginerul intenţionează „să le usuce copacii”, oamenii au depus reclamaţii la autorităţile locale.

 

În urma verificărilor, comisarii de mediu au constatat că, în găurile date cu bormaşina, inginerul care voia să-şi trateze boala de rinichi băgase mici furtunuri cu care să poată scoate seva în recipiente din plastic. Comisarii Gărzii de Mediu au amendat cu suma de 5.000 de lei o firma de construcţii din Vaslui, la care este acesta angajat.

 

„Iniţial, am crezut că este o glumă când am auzit că angajaţii respectivei firme de construcţii găuresc copacii ca să scoată seva din aceştia pentru a se usca. Am trimis inspectorul de mediu de la primărie să verifice cele reclamate de locatari, constatând că sesizările sunt reale. De fapt, scopul celui care le-a găurit nu era să usuce acei arţari, ci să scoată seva din ei, pe care a numit-o «elixirul zeilor», pentru a-şi trata boala de rinichi”, a declarat pentru Mediafax, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

 

 

 

(Sursa: adevarul.ro)