Primul GENOCID din istoria omenirii. Alianța care a ucis omul de Neanderthal

0
46 views

 Omul de Neanderthal a dispărut din cauza ”alianței” dintre homo sapiens și câini, se arată într-un studiu recent.

Conform unui studiu din 2014, Omul de Neanderthal a apărut în Europa și Asia în urmă cu 250000 ani, domina Europa în urmă cu 50000 ani, a început să conviețuiască cu Homo sapiens acum cca. 45000 ani și a dispărut complet în urmă cu aproximativ 41030 – 39260 ani.

Homo sapiens a fost mult avantajat de câini, care l-au ajutat să-și păstrăze energia noastre pentru vânătoare. În același timp, câinii, care erau de dimensiuni mai mari în urmp cu câteva zeci de mii de ani, erau folosiți și la transportat diverse alimente sau lucruri în peșteri, înclinând mult balanța în favoarea lui homo sapiens.

Antropologul Pat Shipman a declarat: „Animalele nu au fost incidente în evoluţia noastră către Homo sapiens – Ele au fost esenţiale pentru ea. Ele sunt responsabile pentru evoluţia noatră în oameni”

Câinii au fost domesticiţi de oameni când aceştia erau încă vânători şi culegători nomazi. Experţii îşi sprijină concluziile pe studierea a două cranii fosile dintre care unul, descoperit în Belgia, are peste 31.000 de ani.

 

 

 

 

 

Sursa: evz