Mișmașurile lui Vlasov, interceptate de procurori. Cum dădea șpagă fostul președinte al CCIR

0
88 views

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov , avocat în Baroul Iași, a fost interceptat, în februarie 2013, atunci când i-a oferit mită fostului deputat al minorității italiene Mircea Grosaru (1952-2014), potrivit unor surse judiciare citate de EVZ.ro.

 

Sursele citate au explicat că Vlasov i-a cerut explicit parlamentarului să-i susţină, în Comisia juridică şi în Parlament, proiectul de lege prin care Registrul Comerțului urma să fie trecut de la Ministerul Justiției (MJ) în subordinea CCIR.

 

Grosaru i-a pretins lui Vlasov ca, în schimbul serviciului, să fie numit arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

 

Asta deoarece Vlasov avea calitatea de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, iar numirile se făceau la propunerile acestuia.

 

Și-a ținut promisiunea

Pe 6 martie 2013, Grosaru a fost numit arbitru. În acest caz, Mihail Vlasov este cercetat de procurorii DNA pentru o dare de mită. Interesul acestuia: veniturile și patrimoniul Registrului, dar și numirile în funcțiile importante.

 

Citește și „Împăratul” Vlasov are un nou DOSAR PENAL. Procurorii DNA îl acuză pe ieșean de DARE DE MITĂ

 

Proiectul de lege a fost inițiat de deputaţii Alina Gorghiu (PNL), Florin Iordache (PSD), Mircea Groşaru (minoritatea italienilor), Attila- Gabor Marko (UDMR), Aurel Vainer (minoritatea evreilor) şi senatorul Laszlo- Attila Klarik (UDMR). Actul normativ este în acest moment blocat în Parlament, iar Registrul Comerțului, tot la Ministerul Justiției.

 

(Sursa: EVZ.ro)