Kovesi AVERTIZEAZĂ! ATENŢIE la legăturile dintre POLIŢIŞTI şi politicieni locali şi oameni de afaceri

0
54 views

 Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, a declarat în urmă cu puțin timp, la reuniunea de la MAI în care a fost prezentat raportul ministerului pe 2014, că a crescut numărul de cazuri de corupţie în rândul angajaţilor cu funcţii de conducere din cele două instituţii, una dintre vulnerabilităţi fiind „legăturile care există între angajaţi ai MAI si politicieni locali si oameni de afaceri”.

Laura Codruța Kovesi a participat luni, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, la prezentarea raportului MAI pe 2014. Kovesi a apreciat activitatea poliţiştilor din cadrul DNA, spunând că, fără sprijinul acestora, procurorii nu ar fi reuşit să obţină rezultatele înregistrate anul trecut. „Cred că este important să spun că suntem instituții care au interese comune și trebuie să ne asigurăm că avem încredere unii în alții”, a spus Kovesi.

Şeful DNA a enumerat si vulnerabilităţile din cele două instituţii. „Este important să identificăm împreună vulnerabilitățile pe care instituțiile noastre le au. Una dintre vulnerabilităţile comune MAI şi DNA  o reprezintă corectitudinea si integritatea celor care lucrează în sistemul de justiție și sistemul de apărare națională. Am constatat, în cadrul investigaţiilor noastre, că numărul  persoanelor cu functii de conducere din cele două structuri care sunt suspectate pentru fapte de coruptie a crescut în 2014. De aceea, este important  sa descoperim si vulnerabilitatile care duc la astfel de situatii. Una dintre vulnerabilităţile pe care noi le-am constatat vizează legăturile care există între angajaţi ai MAI si politicieni locali si oameni de afaceri”, a precizat Kovesi.

 

 

 

 

Sursa: libertatea