Revolta cetățenilor unui cartier liniștit. Oamenii au intrat val-vârtej în ședința Consiliului Local și au protestat împotriva unui proiect imobiliar. Culmea: li s-a făcut dreptate

0
225 views

Foto: adevarul.ro

Locuitorii unui cartier de case din Botoşani au luat cu asalt Primăria, după ce au aflat că un privat vrea să construiască două blocuri în zonă. Aceştia se plâng că blocurile le-ar distruge liniştea şi ar strica imaginea cartierului plin de case, unele vechi şi de o sută de ani. Nemulţumiţii au intrat în sala unde s-a întrunit Consiliul Local şi le-au cerut aleşilor să nu aprobe construirea blocurilor.

 

 

Pe Bulevardul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani, o zonă liniştită cu case preponderent vechi, firma Semnal a cumpărat în urmă cu un an de zile un imobil. Firma a dărâmat casele iar pe terenul viran intenţionează să ridice două blocuri de locuinţe.   

Decizia a stârnit un val de nemulţumire în rândul proprietarilor de case din zonă. Aceştia se plâng că blocurile strică imaginea idilică a cartierului vechi de aproape 100 de ani şi spulberă liniştea proprietarilor de case. 

„Vor să facă blocuri într-o zonă de case. Asta este o impietate. Stau de 48 de ani pe strada aceasta plină de case vechi, frumoase şi este o ilegalitate ce se întâmplă. Au cumpărat nişte case şi le transformă în blocuri. Strică imaginea frumoasă a bulevardului. S-au racordat şi la conducta de gaz, care este proprietatea personală a noastră, fiindcă noi am plătit conducta principală când a fost trasă”, a precizat pentru Adevărul Margareta Scutaru o  proprietară de casă de pe Bulevardul  „Mihai Eminescu”.    

Timp de şapte luni de zile oamenii din cartier au încercat să oprească construirea blocurilor. ”Nici nu mai ştiu cui să ne adresăm. Am făcut sesizare la Primărie, la Inspecţia în Construcţii, la Poliţia Locală şi niciun răspuns concret. Sunt plătiţi din banii noştrii şi ne poartă de luni de zile pe drumuri. Suntem oameni care vor să îşi apere cartierul”, a precizat Luminiţa Curtman o altă locatară din zona Bulevardului.   

Vineri, botoşănenii care locuiesc pe Bulevardul ”Mihai Eminescu”, strada „Petru Rareş” şi Calea Naţională au aflat că nu numai că nu l-i se rezolvă problema dar din contră, patronul de la firma Semnal se pregăteşete să ridice un cartier întreg de blocuri. La auzul acestei veşti, de la cei mai tineri până la bătrâni de peste 80 de ani, botoşănenii din cartierul de case de pe Bulevard s-au răsculat.   

Au tăbărât în Primărie şi au cerut să intre în sala în care aleşii municipali s-au întrunit în şedinţă. Iniţial nu le-a fost permis accesul fiindcă nu s-au înscris pe ordinea de zi. Ignorând orice interdicţie, oamenii au intrat cu mic cu mare în sala de şedinţe. Nimeni nu a chemat Poliţia, primarul municipiului, Ovidiu Portariuc, fiind de acord cu prezenţa acestora la şedinţă.   

După ce şi-au spus păsul, „răsculaţii” le-au cerut consilierilor locali să nu voteze construirea blocurilor în zonă. Culmea majoritatea consilierilor s-au şi conformat, iar proiectul de autorizare a construcţiei a fost respins. Victorioşi locatarii au părăsit în linişte sala de consiliu şi chiar au premiat-o cu un buchet de flori pe cea mai bătrână „revoluţionară” în vârstă de 88 de ani, fostă profesoară de limba şi literatura română la un liceu din Botoşani. 

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here