Îndemnul lui MOISE GURAN: Urmăriți cu atenție acest clip…

0
41 views
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/QfCNZIe3fYM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

… L-ați urmărit? Este că simțiți nevoia să-l mai vedeți o dată? Simbolistica sa este atât de puternică încât orice comentariu este de prisos. Acest clip nu mai trebuie explicat, nici comentat, căci el acționează la nivel emoțional. Vorbele sunt de fapt ilustrație iar imaginea se adresează la un alt nivel decât cel cerebral.

 

Am reușit să iau legătura cu autorii clipului, cei care apar asumat pe genericul de final. Așa am aflat că sunt amatori, e adevărat pasionați de filmare. Florin Cofar, realizatorul, este medic stomatolog la Timișoara. L-am invitat la televizor, dar nu vrea să vină. Și-l asumă, dar nu vrea să profite de el, preferând un anonimat modest, mai exact un model de contrapunere goanei deșănțate după publicitate din societatea noastră.

Florin a copilărit într-un sat din zona Roșia Poieni, la fel ca toți ceilalți implicați în realizarea clipului. L-au făcut acum două săptămâni, în concediu.

Și cam asta este tot ce mai poate fi spus suplimentar, căci detaliile sunt aproape inutile după ce ai văzut aceste trei minute de poezie care începe trist, continuă răscolitor și se termină pur și simplu inspirațional. De fapt, nu se termină.

 

(Sursa: biziday.ro)