CNA a închis Radio Guerrilla. Remus Cernea: O zi foarte tristă pentru libertatea de expresie în România

0
28 views

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, să retragă licenţele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Hotărârea a fost luată în şedinţa CNA, cu 7 voturi pentru şi 3 împotrivă, transmite Realitatea TV. În urma deciziei CNA, postul Radio Guerrila trebuie să se închidă.

Decizia vine după ce Realitatea Media S.A. şi-a anunţat intenţia de a scoate la licitaţie licenţele postului. CNA consideră că vânzarea acestora ar fi ilegală.

Decizia vizează toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţine, transmite Mediafax.

Gușă: Are legătură şi cu angajarea recentă a lui Liviu Mihaiu la TVR

Acţionarul majoritar Realitatea Media S.A., Cozmin Gușă, consideră că decizia de închidere a postului de radio din trustul său are în spate motive politice.

„Cred că are legătură şi cu angajarea recentă a lui Liviu Mihaiu la Televiziunea Română, controlată de Guvernul României. Asta este România, condusă de un guvern care nu vrea să fie criticat, care îşi angajează haidamacii. S-a insistat în ultimele două săptămâni tocmai în scandalul Roșia Montană, pentru că am avut o poziţie complet anti-Ponta.

Vom rămâne pe aceleaşi poziţii inflexibile, nu suntem ca alte trusturi de presă finanţate din banii de la Roşia Montană. (…) Laura Georgescu este şi o fostă angajată a premierului şi va deveni o fost angajată a CNA. La un moment dat…”, a declarat Guşă, într-o intervenţie telefonică la postul său de televiziune.

 

Liviu Mihaiu: Dacă trebuie să îl cumpărăm îl cumpărăm

Licenţele audiovizuale Radio Guerrilla vor fi scoase la licitaţie în 45 de zile, iar angajaţii postului de Radio care au fost prezenţi astăzi la CNA şi-au anunțat deja intenţia de a lua parte la licitaţie.

„Nu cred că există o altă echipă pentru brandul Radio Guerrilla, nu cred că poate fi un criteriu la care să nu fim cei mai buni. Dacă mă întrebaţi dacă mi-e frică de concurs, mi-e frică, pentru că în România se întâmplă contra-minuni”, a declarat realizatorul Mihai Dobrovolschi în faţa membrilor CNA, transmite Pagina Media. 

La rândul său, Liviu Mihaiu a spus că va lupta pentru a ţine acest radio în viaţă.

„Ideea obsesivă a noastră e de a ţine acest radio în viaţă. Dacă trebuie să îl cumpărăm îl cumpărăm, dacă trebuie să ne batem pentru el, ne batem pentru el. Am pierdut Sibiul. Noi vrem ca muncitorii din Radio Guerrilla să rămână în Radio Guerrilla. De Guerrilla nu ne dezicem!”, a spus realizatorul Radio Guerrilla.

 

Remus Cernea: O zi foarte tristă pentru libertatea de expresie în România

Nici Remus Cernea nu a rămas indiferent la decizia CNA, prima sa reacţie pe Facebook fiind următoarea:

„În urmă cu scurt timp, Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat decizia de a retrage licenţa postului Radio Guerrilla. Cred că este o zi foarte tristă pentru libertatea de expresie în România. Nu cred că într-o ţară democratică este acceptabil să se ajungă la închiderea unui post radio sau tv prin măsuri administrative”.

 

 

(Sursa: ziare.com)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here