UPDATE. Braț la braț, la DNA. Șefii Antena Group, ÎN FAȚA PROCURORILOR ANTICORUPȚIE. Camelia Voiculescu, URMĂRITĂ PENAL

0
71 views

UPDATE

DNA a confirmat într-un comunicat începerea urmăririi penale pe numele Cameliei Voiculescu, în calitate de asociat la S.C. ANTENA TV GROUP S.A şi la S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracţiunea de şantaj. Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi George Matiescu, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L.

Ancheta a fost extinsă şi asupra persoanelor juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A şi S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, în sarcina cărora s-a reținut infracţiunea de şantaj.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii concludente și temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice şi juridice care au comis, sub forma autoratului şi complicităţii, acte materiale specifice infracțiunii reţinute în sarcina inculpatului Alexandrescu George Sorin.

 
Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu s-au prezentat, joi, la DNA pentru a da declaraţii în dosarul în care directorul Antena TV Group este cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

 

Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu au venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 9.45 şi nu au făcut nicio declaraţie, anunță Mediafax.

 

Chiar în momentul în care se afla la DNA, din partea Cameliei Voiculescu, preşedintele Intact Media Group, a fost remis presei un comunicat în care aceasta acuză „lupta politică a regimului Băsescu”.

 

Foto: Camelia Voiculescu

 

De asemenea, Camelia Voiculescu arată, în comunicatul citat, că „nu există niciun cap real de acuzare” împotriva sa sau a membrilor familiei sale, arată sursa citată.

 

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu are interdicţie de a părăsi ţara.

 

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie actul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

 

Procurorii au arătat că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord şi cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, promiţând în schimb să nu mai publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&DS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

 

Foto: Sorin Alexandrescu

 

Alexandrescu şi Bendei s-au întâlnit în 19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 şi 16 mai, la fiecare întâlnire, directorul general al Atena TV Group spunându-i administratorului RCS&RDS că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa acestuia, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea contractului, în numele societăţii pe care o reprezintă, arată Mediafax.

 

Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu.

 

Sorin Alexandrescu a discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a înregistrării convorbirii telefonice care a avut loc între cei doi în 26 aprilie. Camelia Voiculescu i-a atras atenţia lui Alexandrescu să aibă grijă: „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia.”

 

Prin intermediul posturilor de televiziune şi al publicaţiilor aparţinând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate şi publicate ştiri şi articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. În paralel, postul de televiziune „Antena 1” a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul paralel, postul de televiziune Antena 1 a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul „Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane euro via Oradea – Bucureşti. Ancheta jurnalistică în curând”, potrivit procurorilor, citați de mediafax.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here