Ioan Niculae-condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.Gheorghe Bunea Stancu-achitat

0
209 views

Ioan Niculae,64 de ani, finanțatorul celor de la Astra Giurgiu și patronul firmei Interagro, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

 

Acesta a fost condamnat în „Dosarul Interagro”, în care este acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

Hotărârea a fost dictată de magistrații Tribunalului București, dar decizia nu este una definitivă, Niculae putând face recurs la decizia judecătorilor.

Potrivit DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ASTRA?

În cazul în care condamnarea omului de afaceri ar deveni una definitivă, situația clubului din Liga 1 devine una extrem de problematică.

Fosta campioană a României ar rămâne fără unicul investitor activ, ceea ce ar însemna incapacitatea de a-și mai desfășura activitatea în Liga 1.

Cu Ioan Niculae la conducere, Astra a devenit una dintre cele mai de succes echipe din România. Giurgiuvenii au câștigat un titlu, o Cupă și două Supercupe în ultimii 4 ani.