Machiajul oriental : Amira Bawwab transformă româncele în arăboaice

Cu o experienţă de mai bine de 16 ani în domeniul machiajului, Amira Bawwab aduce un suflu nou pe piaţa din Iaşi prin care frumuseţea capătă nuanţe orientale. Ieşeanca are origini iordaniene şi pleacă adesea în Dubai pentru a face diferite cursuri de perfecţionare în arta machiajului. Chiar dacă a avut ocazia să se stabilească acolo de nenumărate ori, Amira a preferat să stea acasă, lângă cei dragi deşi cariera sa ar fi putut ajunge pe cele mai înalte culmi. Aici, este extrem de apreciată de toate româncele care vor să aibă un look oriental într-o seară specială.

0
3.984 views

Amira are 31 de ani şi s-a născut în Iaşi, mama sa fiind româncă iar tatăl său iordanian de religie musulmană. Aici, în România a făcut şi şcoala, dar parcă marea sa dragoste a rămas arta machiajului, motiv pentru care a început studiul în acest domeniu: a mers la cursuri de perfecţionare, a studiat multe tipuri de make up folosind tutorialele de pe youtube şi astfel, uşor uşor a reuşit să îşi creeze un stil propriu.

„Am început să machiez de pe la vârsta de 15 ani. Atunci poate că nu eram pricepută dar îmi plăcea foarte mult să exersez tot felul de combinaţii de culori şi stiluri. Mai apoi mi-am dat seama că cel mai mult mi se potriveşte ca şi stil cel oriental, cu ochii puternic accentuaţi cu tuş, tenul impecabil şi bine conturat. Iniţial, totul a pornit ca o joacă dar care în timp a devenit din ce în ce mai serioasă şi am decis să merg la cursuri de perfecţionare, încurajată fiind şi de cei apropiaţi care mi-au văzut potenţialul”, ne-a spus Amira.

De-a lungul timpului, Amira a avut nenumărate proiecte de make up, participări la shooting-uri pentru case de modă şi prezentări cu animale exotice.

„Mereu mi-au plăcut provocările pentru că reuşesc să descoper foarte multe lucruri chiar şi despre mine. Am avut multe colaborări, din care am învăţat. Spre exemplu, eu sunt obişnuită să folosesc mult produs pentru machiajul de seară, dar în acelaşi timp am avut colaborări cu o casă de rochii de mireasă care mi-a propus să fac doar ceva foarte simplu şi de efect. Cea mai mare mulţumire a mea este atunci când văd că o clientă pleacă fericită de la mine, cu un machiaj impecabil!”, a mărturisit arăboaica.

 

A lăsat Dubaiul pentru Iaşi

Machiajul arăbesc este spectaculos, dramatic şi presupune accetuarea puternică a ochilor, un stil îndrăgit atât de arăboaice cât şi de europence, motiv pentru care Amira a decis să meargă în Dubai pentru a urma un curs de machiaj profesional, organizat de către o companie de renume.

„Ceea ce am învăţat în cele zece zile cât am stat acolo m-a ajutat să-mi îmbunătăţesc stilul şi să pun şi mai mult preţ pe produsele cosmetice de calitate. De altfel, brandurile folosite în cadrul cursului aparţin unei creatoare de origine arabă. Am început să merg tot mai des în Dubai şi în luna februarie am primit o ofertă de job la un magazin de produse cosmetice aflat într-unul din cele mai mari mall-uri de acolo. La scurt timp, am fost acceptată şi de o companie aeriană pentru un post de stewardesă care mi-ar fi oferit şansa de a călători în toată lumea. Am stat mult pe gânduri şi am decis să vin acasă, în România, pentru că aici este familia mea şi tot ceea ce am reuşit să contruiesc în ani buni de muncă. Oricum, o mică particică din sufletul meu va rămâne acolo, în Dubai”, a mărturisit tânăra.

 

Cum se îngrijesc arăboaicele

Amira spune că stilul lor este complet diferit faţă de cel al nostru şi asta nu face referire doar la make up, ci şi la ritualurile de îngrijire. Make up artistul intenţionează ca pe viitor să îşi deschidă un salon de lux cu spa unde ieşencele să aibă parte de o atenţie deosebită, numai cu uleiuri orientale.

„Noi avem alte trucuri pe care le folosim pentru ten sau păr. Spre exemplu, avem uleiul de cobră care este numit şi implantul de păr pentru că revitalizează şi stimulează creşterea lui, de argan şi multe altele. Chiar vreau să deschid un salon unde doamnele şi domnişoarele să aibă parte de tratamente cu totul speciale”, a spus Amira.

Pe Instagram şi Facebook găsim milioane de poze cu machiaj în stil arăbesc dar ceea ce trebuie să ştie ieşencele este faptul că el nu se potriveşte oricui şi trebuie adaptat în funcţie de trăsăturile feţei.

„Un machiaj profesional schimbă cu totul fizionomia. Ceea ce nu ţin cont unele persoane este faptul că bunul gust implică mult control asupra cantităţii de machiaj folosit. Mie una îmi place să port ceva strident pentru că am trăsăturile diferite faţă de europence dar am întâlnit şi persoane cărora nu li se potriveşte deloc. Primul lucru pe care îl fac atunci când o clientă vine la mine sunt sprâncenele. Ele sunt foarte importante şi ţin să vă spun un secret. Ele fac 80% dintr-un machiaj. Când ele nu sunt perfect conturate degeaba ai pomeţii sau ochii făcuţi”.

Câteva sfaturi de frumuseţe de la Amira Bawwab

1. Foloseşte produse cosmetice de cea mai bună calitate pentru că asta se va reflecta şi pe chipul tău! Atât timp cât porţi machiajul cât şi după, pentru a nu avea probleme cu acneea sau ridurile.

2. Machiajul arăbesc înseamnă ochi conturaţi puternic, motiv pentru care recomand folosirea unui tuş mat şi… multă răbdare! Cozile perfecte nu ies din prima aşa că poţi folosi o bandă adezivă ca să poţi desena colţul ridicat al ochiului.

3. Foloseşte nuanţe de fard în culori pământii, cupru, mahon, burgundy, grena.

4. Alege un fond de ten fluid, care să nu încarce tenul şi nu accentua prea tare pomeţii. Un strop de culoare este suficient.

5. Machiajul arăbesc permite accentuarea ochilor şi a buzelor, aşa că poţi folosi nuanţe închise atât pentru fard cât şi pentr ruj!