Iubire, pasiune și prietenia dintre oameni

0
865 views

Specific italienesc, cu mâncare sănătoasă, restaurantul Ristretto a creat cadrul ideal pentru momente unice. Și-au propus să revoluționeze parametrii gastronomici și îmbină arta culinară exclusivistă în arome, totul construit cu pasiune, acociere cu peste 100 de tipuri de vinuri din colecția Ristretoo.

„Rețeta” la Ristretto

 Succesul vine din muncă, dar și din  pasiune și nu se câștigă ca un trofeu. În dealul Copoului, un local elegant și dotat după ultimele trenduri, cu o vedere asupra parcului, oferă ieșenilor rețete desăvârșite din bucătăria italienească. În mai puțin de un an, restaurantul Ristretto a reușit să cucerească piața ieșeană. Și oferă tinerilor îndrăgostiți prânzuri sau cine de neuitat.  

 Bistecca alla fiorentina

Vă invit să ne răsfățăm cu o bistecca alla fiorentina care are un gust aparte atât timp cât este preparată cum trebuie. Ideal este să o pregătim la un foc bun de lemn de fag sau măslin.

Cum se prepară bistecca alla fiorentina?

Extrem de simplu. Se cere această simplitate a modului de a o găti tocmai pentru a-i simți gustul în toată splendoarea lui. O bistecca adevărată va avea întotdeauna cel puțin două degete înălțime și 1 kg greutate, deci dacă nu aveți o familie mai numeroasă, invitați-vă prietenii la cină pentru că este destul de mare pentru două persoane.

Noi am ales să maturăm carnea până la 21 de zile, iar pentru cei mai pretențioși oaspeți pregătătim antricot și t-bone maturate între 30 și 60 de zile și tăierea în stil florentin, respectiv la o grosime de 5 cm.

Când grătarul sfârie, adăugăm carnea. Nu o condimentăm cu absolut nimic și nu ungem grătarul cu nimic. O lăsăm 5 minute pe o parte, după care o întoarcem pe cealaltă parte, fără să o înțepăm, pentru încă 5 minute. Nu întoarcem decât o singură dată carnea de pe oparte pe cealaltă. În contact cu grătarul fierbinte, carnea va forma o crustă delicioasă și o culoare invitantă, iar interiorul va rămâne în sânge. În nici un caz nu se depășește timpul de coacere pentru că va deveni pur și simplu o bucată de carne tare, fără gust și nu o bistecca alla fiorentina. O servim condimentată cu puțină sare, un fir de ulei de măsline proaspăt, și o bucată de pâine abia scoasă din cuptor.

Se servește cu o porție de cartofi noi, copți la cuptor și umpluți cu unt parfumat cu verdețuri.

Iar ca salată, se poate adăuga un pic de rucolla, câteva scalii de parmezan și ceva roșii cherry parfumate cu un strop de ulei extravirgin.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here