Fashion blogger de Iași

0
798 views

„Stilul meu ține în mare parte de sezon. Toamna și iarna merg mai mult pe stilul rock- chic iar primăvara/ vara merg pe un stil mai romantic. Îmi plac foarte mult rochiile vaporoase și cele cu volănașe. Sunt piese vestimentare pe care le port zi de zi. Pe blog, în schimb, îmi place să experimentez, acolo este spațiul meu unde îmi dau frâu liber creativității.”

Maria Drob se numără printre fashion bloggerii de modă din Iași și, în urmă cu ceva timp s-a gândit să împărtășească tuturor pasiunea ei pentru modă și lifestyle printr-un blog. Acum are câteva mii de utilizatori care îi așteaptă cu nerăbdare postările despre cele mai noi tendințe în materie de modă, frumusețe, mâncare și călatorii.

De la inginerie la modă

Deși lucrează la o importantă corporație din Iași ca inginer, Maria lasă frâu liber imaginației când se gândește la o nouă ținută sau postare pentru blog-ul său. Ieșeanca se numără printre fashion bloggerii care adoptă un stil clasic, feminin și este o adevărată inspirație pentru doamnele și domnișoarele care vor să aducă o schimbare în ceea ce privește stilul vestimentar.

„Stilul meu ține în mare parte de sezon. Toamna și iarna merg mai mult pe stilul rock- chic iar primăvara/ vara merg pe un stil mai romantic. Îmi plac foarte mult rochiile vaporoase și cele cu volănașe. Sunt piese vestimentare pe care le port zi de zi. Pe blog, în schimb, îmi place să experimentez, acolo este spațiul meu unde îmi dau frâu liber creativității”, ne-a povestit Maria.

Dincolo de perseverență, Maria consideră că un blog de modă trebuie să fie mereu actualizat și cum poți să o faci mai bine decât aruncând o privire la ce fac celelalte fete din mediul online care au mii sau poate chiar mai mulți utilizatori.

„De la noi îmi plac foarte mult fetele de la Fabulous Muses și Ioana Chisiu iar din străinătate, îmi plac Miss Gunner, Pia Muhlenbeck și Song of Style”, ne-a spus tânăra.

Foarte multe fashion bloggerițe au debutat printr-un blog iar mai apoi, au trecut la următorul nivel și anume canalul de youtube. Aici, practic, faci aceleași lucru. Deocamdată, Maria va rămâne doar la postările scrise dar nu exclude ideea de a-și face un canal propriu de lifestyle.

„M-am gândit de multe ori la un canal de Youtube, dar sunt puțin reticientă la ideea de a vorbi deschis, în fața unei camere. Poate că acesta este unul dintre motivele și pentru care nu fac instastory-uri”, ne-a mărturisit Maria.

Care este rețeta succesului în fashion blogging?

Maria Drob este absolventă și a unui profil de comunicare și relații publice, școală care o ajută foarte mult pentru că este atentă la detalii și toate informațiile pe care le postează. Însă, ieșeanca spune că studiile nu îți pot asigura neapărat succesul.

„Este demonstrat faptul că o facultate în domeniu nu este neapărat necesară. Sunt foarte multe persoane care au un succes răsunător în mediul online deși sunt abia în școala generală. Ceea ce contează foarte mult este autenticitatea, dezinvoltura, simțul umorului și perseverența. Cred că unele fashion bloggerițe au tendința de a urmări doar ce se poartă în acel sezon și își pierd propria identitate, pe deoparte, și pe de altă parte încurajează excesiv consumerismul”, a spus Maria.

Pe viitor, tânăra ieșeancă vrea să demareze mai multe proiecte în tot ceea ce înseamnă industria modei din spațiul virtual și să fie prezentă la cât mai multe evenimente fashion pentru a putea aduce cititoarelor sale cele mai noi informații despre modă și frumusețe.

Locul preferat de vacanţă: Oriunde este mare
Acasă este: Iași
Un fel de mâncare favorit: Sunt dependentă de brânză
O plăcere vinovată: Vinul roșu
Trei profiluri de Instagram pe care le admiri: @collagevintage, @grigoremadalina și @micahgianneli
Un lucru pe care nu îl bănuim despre tine: Multe din hainele mele sunt facute de mine
Piesa vestimentară preferată: Camașa albă
Beauty must-have: Rimelul

  

Lecția de styling cu Maria

„Într-o lume digitizată eu ador mirosul cărților de hârtie. Pe cât de mult îmi plac magazinele cu haine vintage sau second hand, pe atât ador și anticariatele. Sunt de părere că atât unele cât și celelalte ascund adevărate comori. În acest shoot foto le-am îmbinat, însă din pură coincidență. Acest costum bleo l-am achiziționat anul trecut de la un magazin SH contra “fabuloasei” sume de 1 RON. Da! Ați citit bine! Costumul a costat 1 RON, mai exact 50 de bani au costat pantalonii și tot 50 de bani a costat și sacoul. Geanta este din piele naturală, o adevărată bijuterie și am achiziționat-o de la un renumit outlet din Iași. Piesa de rezistență a ținutei este bereta roșie. Mereu am considerat beretele ca fiind chic, ba mai mult, mă fac să-mi doresc să mă urc în primul zbor spre Roma sau Paris și să mă pierd în ale lor străduțe înguste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here