Nea Mărin Burlea luptă cu dujmanii fecundării multilateral lăbărțate

0
1.115 views

 

După traseistul politic și dezastrul administrativ Simirad, un alt traseist de largă respirație politico-mînăgerială  s-a prezentat la ghișeul cu interviuri de la ,, liderul presei ieșene ,, : medicul pediatru Marin Burlea. E’zact, tatăl penibilului Lucian Burlea, cel care se împăunează cu laude mega-lăbărțate, de toată jena, din categoria ,, fără număr, fără număr ,, a maneliștilor verbali cu pretenții intelectuale.

E drept, fiind mai de modă veche, Burlea senior nu ajunge la culmile de penibil atinse de progenitura sa masculină. Dar face eforturi serioase în acest sens. Iată, bunăoară, ce lecție esențială a învățat doctorul Burlea de la un pediatru din vremea copilăriei sale : ,,  La cei care învă­țau bine și știa că au ceva în cap le recomanda să facă minimum trei co­pii. Unul pentru ea, unul pentru el și unul pentru România. Deci eu am preluat asta și cred că singu­ra con­diție să progresăm este să fa­că fie­ca­re cuplu tânăr minimum trei copii. Dacă se poate și mai mulți ,, .

Clar ? E’zecutarea ! Dacă a zis asta și nea Mărin Burlea, după ce același porumbel kaki a fost slobozit de nu-ș’ care tupeist cu capot de mitropolit, ce mai așteptați, tineri fără simț patriotic … ? Încă nu e clar dacă nea Mărin a rămas cu ideea asta de pe vremea cu avorturi cvasi-interzise, cînd Ceaușescu confunda femeile cu vacile și le cerea cît mai mulți viței bipezi pentru patria comunistă. Ori poate că Burlea senior s-o fi molipsit mental de prin șatrele cu etaj din Ciurea, Zanea & co, pe unde zice că are multe cunoștințe.

Un lucru e sigur – marele arhanghel al familiei cu minimum trei copii are doar două progenituri oficiale. Deci una trăncăne, alta fumează, ca mai toți demagogii de doi lei. Sau poate că, pe lîngă cei doi copii ,, cu acte ,, mai are vreo șapte-opt pe alături, caz în care îl felicităm călduros pentru patriotismul fecundator.

Pe lîngă îndemnul la înmulțire patriotică, nea Mărin savantul a mai slobozit o vorbă adîncă, demnă de comedia SF,, Nea Merlin burliardar ,, : ,, Poate și u­nii din afara țării sunt interesați să asfixieze populația ,, . Pricepeți dvs încotro bate ‘mnealui, dom’ Marinică … : masă, sufragiu, putredul Occident, dujmanii patriei care nu ne lasă să facem miliarde de copii … Și noi, care dormeam, soro …

Bre, nea Mărine, cred că savantul ăla rus pe care l-ai citat matale avea dreptate : ,, moartea începe în colon ,, . Da’ ramoleala, precum a zis nemuritorul  Gambetta, în neuron. E’zact, ăla cu dungi tricolore, care se înmulțește prin metempsihoză și fată o grămadă de pui vii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here