Și prădat, și trimis în judecată. Poștaș din Vaslui, acuzat de procurori că a fost o pradă prea ușoară pentru hoți

0
73 views

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au dispus trimiterea în judecată a factorului poştal din localitatea Halta Dodeşti, comuna Viişoara, Aurel Răşcanu, apreciind că acesta nu a luat măsurile prevăzute în fişa postului, de asigurare-păstrare a valorilor din gestiunea proprie.

 

În noaptea de 24/25.07.2015, persoane necunoscute au sustras dintr-o anexa a locuinţei poştaşului, geanta de serviciu de tip Poşta Română în care se aflau corespondenţa şi suma de 17.326,10 lei, reprezentând pensiile ce urmau să fie achitate.

 

Poliţiştii nu au reuşit nici până în pezent să descopere autorii furtului, dosarul în care se fac cercetări pentru infracţiunele de „violare de domiciliu” şi „furt calificat” fiiind în lucru la Sectia 7 de Poliţie Rurală Banca.

 

În dimineața zilei de 25.07.2016 în apropierea locuinţei poştaşului a fost gasită abandonată geanta de serviciu a a acestuia în care se mai aflau cupoanele de pensii, ziare, reviste, cartele telefonice, un spray lacrimogen şi o sumă mică de bani.

 

„Prin fişa postului, inculpatul, în calitate de factor poștal, avea printre atribuții şi sarcina de a asigura păstrarea valorilor materiale şi bănesti în lăzi metalice prevăzute cu două încuietori”, se arată în rechizitoriul prin care procurorii au dispus trimiterea în judecată a poştaşului.

 

Pe parcursul cercetărilor, poştaşul a achitat Companiei Naționale Poșta Română o parte din prejudiciu, mai exact suma de 6.536 lei, rămânând de recuperat suma de 10.790,20 lei.

 

(Sursa: adevarul.ro)