Parteneriat cultural între Iași și Republica Moldova. Maricel Popa, la Copăceni: „Vom răspunde cu promptitudine acestor provocări”

0
170 views

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a participat la Copăceni (Republica Moldova), la un eveniment dedicat poetului Adrian Păunescu.

 

Duminică, în incinta gimnaziului din satul Copăceni (Republica Moldova), ce poartă numele poetului Adrian Păunescu, a avut loc Festivalul-concurs „Galbenă gutuie”, un eveniment dedicat poetului Adrian Păunescu, care are drept obiectiv dezvoltarea creativității elevilor.

 

 

Ajuns la cea de-a treia ediție, evenimentul a fost susținut de Institutul Cultural Român la Chișinău. În deschiderea Festivalului preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a vorbit despre importanţa susţinerii şi dezvoltării parteneriatului cultural dintre Iaşi şi Republica Moldova.

 

 

„Vom răspunde cu promptitudine întotdeauna acestor provocări pentru că ne dorim ca parteneriatul cultural dintre Iaşi şi Republica Moldova să fie din ce în ce mai solid” a declarat Maricel Popa.

 

 

Guvernul României a aprobat recent o hotărâre prin care Filiala de la Copăceni a Institului Cultural Român ,,Mihai Eminescu” va funcționa în casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu și va permite extinderea parteneriatelor și proiectelor culturale în Republica Moldova.

 

Adrian Păunescu – poet, eseist și critic literar român – s-a născut în satul Copăceni, în prezent raionul Sângerei, la 20 iulie 1943 și a decedat la București la 5 noiembrie 2010.