CONFIRMAT și de Institutul Cantacuzino: botoșăneanul decedat săptămâna trecută avea GRIPĂ PORCINĂ

0
82 views
FOTO: ziuastirilor.com
Poză simbol
Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul de gripă porcină în cazul bărbatului în vârstă de 57 de ani, din Botoşani, care a decedat săptămâna trecută în timp ce era transferat de la Spitalul Judeţean Mavromati la o clinică din Iaşi.

 

Medicii i-au recoltat analize de laborator în ziua în care au decis să îl transfere la Iasi cu elicopterul SMURD, fapt care nu s-a mai întâmplat pentru că înainte de a fi urcat în aeronavă bărbatul a intrat în stop cardiorespirator, iar manevrele de resuscitare au fost fără rezultat, transmite Radio Iași.

 

Analizele au ieşit pozitive la virusul AH1N1, confirmând astfel suspiciunea avansată de medicii infecţionişti chemaţi să-l consulte. El se întorsese de curând din Republica Moldova. Medicii spun că cei care au intrat în contact cu bolnavul ar fi trebuit să aibă deja primele simptome dacă ar fi fost bolnavi. Familia pacientului a fost monitorizată, iar personalul medical a respectat măsurile de profilaxie şi de protecţie împotriva infecţiilor respiratorii.

 

Acesta este primul caz de gripă înregistrat la Botoşani în ultimele şase luni.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)