Hotelul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, a patra amânare. Răbdarea bolnavilor a ajuns la limită

0
84 views

Hotelul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, unde ar urma să fie cazaţi 90 de bolnavi care fac naveta de la sute de kilometri distanţă pentru şedinţele de radioterapie, va fi deschis abia la finalul acestei luni. Recepţia lucrării a suferit patru amânări, iar răbdarea bolnavilor a ajuns la limită, scrie „Adevărul”.

 

Cei care nu au rude în Iaşi sau nu îşi permit să se cazeze la un hotel sau pensiune sunt nevoiţi să străbată zilnic câteva sute de kilometri pentru a primi tratametul care îi ţine în viaţă. O salvare pentru ei ar fi hotelul de trei stele care se construieşte în cartierul Tătăraşi.

 

Aici ar urma să fie cazaţi 90 de astfel de bolnavi. Numai că recepţia lucrărilor a fost amânată pentru a patra oară. Ultimul termen avansat era finele lunii februarie, dar constructorul a cerut încă o lună amânare.

 

„Am primit o adresă de la constructor prin care ne solicita o amânare a recepţiei. Nu este vina noastră, am căzut de acord ca inaugurarea să se facă la sfârşitul acestei luni. Sperăm să nu mai intervină nimic şi să putem deschide hotelul fiindcă este foarte mare nevoie de el’’, spune Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

 

Citește și Afacerea IRO: UN MILION DE EURO intră în buzunarul consilierului local Cătălin Cristian

 

Amenajarea hotelului pentru pacienţi are o valoare de 3 milioane de lei, iar în imobil se vor găsi 30 de camere cu câte trei locuri, dotate cu televizor, internet şi băi proprii.

 

(Sursa: adevarul.ro)