FOTO. Presa rusă ironizează „Marele Zid al Ucrainei”: „Euroizolarea” sperie rușii

0
43 views

Presa rusă ironizează inițiativa autorităților ucrainene de a construi un zid uriaş la frontiera cu Rusia, numit „Marele Zid al Ucrainei”, care va avea rolul de a opri livrarea de armament pentru rebelii din estul Ucrainei de către Moscova.

 

Într-o caricatură marca RIA Novosti, numită „Euroizolarea”, autorii „vorbesc” prin desen că zidul pe care ucrainenii vor să-l construiască este de fapt o dorință a Europei, care va finanța construcția. Interesant este că, așa cum se vede în desen, zidul Ucrainei ar urma să izoleze și mai mult Transnistria de Rusia.

 

În desen este prezentat „europeanul”, care trasează zidul cu o fâșie de bancnote europene, peste o barieră în culorile steagului Transnistriei. De partea cealaltă, este schițat cetățeanul rus stupefiat, alături de un porc, la fel de mirat ca și stăpânul său.

1055924244

 

Amintim că acum câteva zile, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că guvernul de la Kiev vrea să ridice un zid uriaş la frontiera cu Rusia.

Construcţia Marelui Zid va începe cel mai devreme în aprilie, a declarat un oficial de la serviciul de grăniceri. Structura zidului va fi din oţel şi sârmă ghimpată, iar construcția va fi supravegheată cu ajutorul unor echipamente video moderne.

 

 

 

(Sursa: independent.md)