VIDEO. Nu trece o zi fără ca Statul Islamic să nu decapiteze ostatici! Alți opt prizonieri executați

0
43 views
[iframe frameborder=”0″ width=”698″ height=”503″ scrolling=”no” id=”molvideoplayer” title=”MailOnline Embed Player” src=”http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1166808.html” ]

Militanţii Statului Islamic au transmis că motivul pentru care decapitează ostatici este acela al unei răzbunări pentru operaţiunile militare din Siria şi Irak.

 

Într-o nouă înregistrare a islamiştilor sunt înfăţişaţi opt bărbaţi puşi în genunchi, fiind presupuşi informatori, fiecare dintre ei îmbrăcat în roşu, legat la ochi şi cu un călău în spate, pregătit de execuţie, relatează Daily Mail.

 

Cei opt bărbaţi sunt acuzaţi că ar fi fost angajaţi în operaţiuni militare împotriva Statului Islamic.

 

Înregistrarea mai cuprinde şi o prezentare a fiecăruia dintre bărbaţii condamnaţi astfel la moarte. Clipul se presupunane că ar fi fost filmat în apropierea râului Eufrat.

 

Bărbaţii care ar fi fost ulterior decapitaţi sunt atât irakieni, cât şi sirieni, fiind scoşi de ucigaşii lor dintr-o dubă, în timp ce peisajul din spatele lor este reprezentat de clădiri distruse.

 

Cei care au realizat clipul dau vina pentru ultimele atrocităţi pe forţele coaliţiei care efectuează campania împotriva Statului Islamic.

 

Pentru că acest lucru să fie şi mai clar, înregistrarea începe cu o ironie la adresa atacurilor aeriene ale coaliţiei, împreună cu mesajul „Prin Dumnezeu, ne vom obţine răzbunarea”.

 

Înregistrarea vine la câteva zile după una în care Statul Islamic arată un copil de aproximativ 10 ani executând un presupus spion israeliano-arab.

 

(Sursa: ziare.com)