PERCHEZIŢII la TRAFICANŢI DE AUR. Au loc 28 de descinderi în CINCI JUDEŢE şi în Bucureşti

0
47 views

 Poliţiştii prahoveni efectuează, la această oră, 28 de percheziţii la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi contrabandă. Poliţiştii urmăresc documentarea activităţii infracţionale a nouă persoane, bănuite de obţinerea, transformarea şi scoaterea din ţară, în mod fraudulos, a unor cantităţi semnificative de aur. Din primele informaţii transmise de Poliţia Română reiese că traficanţii de metale preţioase se ocupau şi de introducerea ilegală în ţară de bijuterii pe care le vindeau fără forme legale.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 28 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Constanţa şi Ilfov. Descinderile au loc la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi locuinţele  mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă, transmite Poliţia Română..

Poliţiştii urmăresc documentarea activităţii infracţionale a nouă persoane, bănuite de obţinerea, transformarea şi scoaterea din ţară, în mod fraudulos, a unor cantităţi semnificative de metal preţios/aur, precum şi reintroducerea în România, în mod ilicit şi comercializarea unor bijuterii din acelaşi material, fără înregistrarea în documentele contabile şi fără achitarea taxelor şi impozitelor aferente, veniturile realizate nefiind declarate.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 300.000 de lei. La percheziţii, participă şi jandarmi.

 

 

 

 

 

Sursa: evz