De ce a demisionat George Maior. Ce spune fostul șef al SRI

0
47 views

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior a declarat că unul dintre motivele pentru care a demisionat din funcţie a fost legat de „eşecul adoptării legislaţiei de securitate naţională şi informaţii”.

 

George Maior a amintit faptul că, încă înainte de încheierea alegerilor prezidenţiale, a anunţat că îşi va depune mandatul noului şef al statului, şi a adăugat că decizia de a pleca din funcţie a avut în vedere şi o anumită practică din statele europene.

 

„Pe de altă parte, intervine şi o anumită rutină şi lucrurile trebuie schimbate, este o filosofie de viaţă”, a adăugat el, precizând că se simte foarte bine că a făcut acest lucru, scrie Mediafax.

 

De asemenea, George Maior a ţinut să precizeze că au existat şi numite cauze particulare, legate de eşecul legislaţiei de securitate naţională şi informaţii, în ceea ce priveşte cele trei legi Big Brother: protecţia datelor, cartelele prepay şi legea securităţii cibernetice, care au fost respinse de Curtea Constituţională.

 

Fostul şef al SRI a menţionat că, deşi nu au fost legi promovate de Serviciu, au fost susţinute la nivel conceptual.

 

„Dacă nu se acţionează la nivel politic, parlamentar şi nu există voinţa pentru a se pune în acord aceste legi cu Constituţia, vom avea de pierdut din perspectiva dinamicii evoluţiei internaţionale.(..) Am fost dezamăgit că aceste legi nu au fost adoptate, şi a reprezentat o materializare a deciziei mele de a pleca”, a precizat Maior la Realitatea TV.

 

(Sursa: digi24.ro)